Thule RideAlong kerékpáros gyerekülés Hír

Thule RideAlong kerékpáros gyerekülés Hír

Kakuk András
Kakuk András
2014/05/27
Stílus, kényelem és biztonság egy ülésben. 
Hirdetés

Nem hiszem, hogy arról írni kellene, hogy miért jó gyerekülést használni viszont hogy melyiket az már egy másik kérdés.

3 gyerekkel végigteszteltem több kerékpáros gyerekülést, utánfutót, rudat és bizton állíthatom a Thulenek sikerült kihozni a maximumot ebből a termékből is.

Kényelem

A RideAlong háttámlája 5 fokozatban állítható úgy, hogy benne ül a gyerek. Nem utolsó szempont ez, hiszen a baba mindig menet közben alszik el. Ilyenkor nem ildomos kiszedni vagy akár előrebillenteni, hogy a háttámlát alváshoz kényelmesre állítsuk. Több gyártó gyerekülése is állítható támlájú, az 5 fokozat azonban kiemelkedik mindegyik közül.

Hátulra szerelhető gyerekülések lehetnek vázra vagy csomagtartóra szerelhetők. Én sokkal jobban szeretem a vázra szerelhetőt, mert:

- rugalmasabb, így a kölyök nem kapja a rossz út miatt keletkező ütéseket
- kényelmesebb is emiatt
- illetve a gyakorlati tapasztalat az, hogy távolabb lehet elhelyezni a gyereket magunktól, mint a csomitartós megoldásnál. Többször láttam már olyan gyerkőcöt aki konkrétan Édesapja farában utazott.

Egy negatív tulajdonsága szokott lenni. Az egyszerű adapterrel rendelkező változatok nem tudják kiküszöbölni azt az egyszerű tényt, hogy az újabb bringákon a váz mögött vezetik el a váltó bovdent. A hátul vezetett bovden miatt vagy nem tudjuk erősen meghúzni az adaptert vagy egyáltalán felszerelni sem.

A Thule egy ötletes megoldással kiküszöbölte ezt a kérdést. Maga az adapter alakja, designja olyan, hogy elférjen a bovden is. Kis gondolkodással csodákat lehet tenni. Ráadásul az ülés-kerékpár távolsága is állítható, megint csak gyerekkel együtt!

Az adaptert akkor is fel lehet rögzíteni ha bovden útban van Forrás: Mozgásvilág
Az adaptert akkor is fel lehet rögzíteni ha bovden útban van
Kép forrása: Mozgásvilág

Még több kép - katt!

A RidaAlong gyerekülésen minden ami állítható, úgy lett kifejlesztve, hogy gyerekkel együtt lehessen azt megtenni!

Próbáltál már gyerekülést 1 kézzel cipelni? Lehetséges, de nem túl kellemes mert vagy nincs fogása vagy ahol van úgy levered a sípcsontodat. És van a Thule megoldás: fogantyú a hátoldalon!

Biztonság

Olcsóbb termékeknél megint csak kérdéses rész a lábtartó. Ez ugyan szinte minden változatban állítható, és a gyerek lába leköthető, elkerülendő, hogy kalimpálás közben ide-oda beakadjon. Ellenben ezt sokszor egyszerű megoldással- egy heveder és egy műanyag pöcök kapcsolatával oldják meg. A mi ülésünkön ez a nagyszerű kapcsolat, a pöcök letörésével igen hamar befejeződött.

A Thule RideAlong lábrögzítője ezzel szemben 2 oldali strapabíró rögzítéssel lett megoldva.

A biztonsági öv 3 pontos és le és felfele is állítható úgy, hogy megint csak nem kell kivenni a gyereket. Normál esetben gyerek ki, öv kibújtat, beállít, visszabújik...

A biztonságot most is szem előtt tartva egy innovatív extra is található a RideAlongon. 2 oldalt egy-egy ütközőt terveztek a termékre. Kicsinyünk ugyanis imád kapaszkodni még akkor is amikor mi úgy döntünk, hogy nekitámasztjuk a bringát a betonfalnak...nem jó ómen. A 2 két ütköző áldása, hogy ezt most sírás és idegeskedés nélkül megtehetjük.

Stílus:

Excentrikusoknak, exhibicionistáknak jó hírem van: A Thule RiderAlong letisztult, elegáns és szokásos kék változata mellé megjött a sárga is!

Sárga Forrás: Thule
Sárga
Kép forrása: Thule

Hirdetés