Tarján Kupa és Bringamánia a nógrádi megyeszékhelyen Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2011/07/01
rövidtávon egyet, míg hosszútávon hármat kell majd teljesíteni a 27 kilométeres, 240 méter szintkülönbséget tartalmazó körből
Hirdetés
Salgótarjánban immáron hatodszor, az Amatőr Kupa részeként pedig harmadszor kerül megrendezésre a Tarján Kupa országúti kerékpáros mezőnyverseny egy hónap múlva, július 31-én. Hazánk legrégebbi – 1991-ben alapított – hegyikerékpáros egyesülete, a Salgótarjáni HKE 2006-ban alakította meg az országúti kerékpáros szakosztályt – kielégítve a tagság ez irányú igényeit. A szakosztály mellett a versenyrendezésben gyakorlott klub életre keltette a Tarján Kupát is, melyet azóta minden évben megrendeznek a Salgótarján – Mátraszele – Kazár – Salgótarján körön.
 
A rendezvény színvonalát látva Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata is a sportesemény mellé állt az utóbbi években, idén is az ilyen rendezvényeknek adható egyik legmagasabb támogatással járul hozzá a verseny sikeréhez. Az idei évben azonban nem csak az Amatőr Kupa – A Magyar Köztársaság összetett kerékpáros amatőr bajnokságának résztvevőihez szól a rendezvény, hiszen a McDonald’s Bringamánia Parkja is Salgótarjánba költözik erre a napra, kikapcsolódási lehetőséget nyújtva a város lakóinak és a versenyzőket kísérő családoknak, szurkolóknak egyaránt, minden korosztály számára.
 
 A versenyzőknek július 22-éig lehetséges előnevezni a kiírásban olvasható feltételek mellett. A „penzum” a szokásos lesz a nógrádi utakon: rövidtávon egyet, míg hosszútávon hármat kell majd teljesíteni a fentebb már említett, 27 kilométeres, 240 méter szintkülönbséget tartalmazó körből. A versenyközpont – szintén az előző években megszokottak szerint – Salgótarján belvárosában lesz, mely félpályán ezúttal is lezárásra kerül a verseny biztonságos megrendezése érdekében. Bővebb információ, felvilágosítás az shke@velosport.hu e-mail, a +36 20 37-17-333-as telefonszámon vagy az egyesület honlapján, a www.salgotarjanihke.hu címen érhető el.
Hirdetés