A 2020-as Tesztnap elmarad

A 2020-as Tesztnap elmarad

Kakuk András
Kakuk András
2020/09/10
A 2020-as Mozgásvilág Tesztnap sajnos elmarad. Olvass tovább...
Hirdetés

Nehéz helyzetbe kerültünk. Bár minden igyekezetünkkel azon voltunk, hogy ne csak simán megtartsuk, hanem fejlesszük is a rendezvényt, a kialakult körülmények között nincs más választásunk, mint lemondani az eseményt. 

Tesztnapból Fesztivál

Eredeti tervünk az volt, hogy egy csinos kis fesztivállá fejlesztjük a Tesztnapot. Az esemény központi eleme továbbra is a legnagyobb kerékpáros márkák legjobb kerékpárjainak tesztelése lett volna, de meggyőztük a partnereket, hogy érdemes más nem tesztelhető termékekből jobban felkészülni, hogy amíg vártok a tesztelésre egy igazi Expón nézelődhessetek. 

Több programot is terveztünk. Leszerződtettük Hegét és csapatát, hogy egy izgalmas triál bemutatót tartson nektek. Külön megbíztunk egy csapatot, hogy egy technikai pályát építsen kerítésen belül, ahol kerékpáros tudásotokat fejleszthettétek volna. 

Aztán jött a Covid őrület

A tavaszi eseményekre mindenki emlékszik, de egy kis adalék, hogy azonkívül, hogy megtiltották a rendezvényeket, a tiltás feloldása után még sokáig nem kaptuk meg az eredeti időpontra már kiadott erdészeti engedélyt. Az új időpont megtalálása sem volt egyszerű, mert minden rendezvényszervező őszre rakta át a programjait. 

Friss fejlemények és a döntés háttere

Az augusztusi rendezvény korlátozások újabb bizonytalanságot szültek, amit csak tetőzött 2 párhuzamos probléma is. 

A karanténidőszak mindenkit megviselt, de szerencsére a kerékpározást hamar felfedezték magunknak az emberek. Ennek az lett az eredménye, hogy előre nem látható kereslet alakult ki a kerékpárok iránt, és erre minden kerékpárbiznisz szereplő, a tőle elvárható maximális odafigyeléssel reagált: eladtak mindent (is). Ez viszont egy másik problémát szült: sok kerékpármárka eladta az összes bringáját, még a tesztflottát is. Több esetben a gyártási kapacitásproblémák miatt nem kaptak további kerékpárt, a 2021-es tesztpéldányok nem érkeztek meg időben. Ennek eredményeképpen több kiállító is jelezte, hogy csak igen korlátozottan, jelentősen kevesebb kerékpárral vagy egyáltalán nem tud részt venni az eseményen. 

Több külföldi kerékpárturisztikai partner is kiállítana, akik hirtelen nem utazhattak be, majd mégis megint, de a holnap már lehet, hogy megint más lesz...
Emellett párhuzamosan, a kormányzati tájékoztatás szerint folyamatosan emelkednek az koronavírus esetszámok, sorban törlik a rendezvényeket, a megtartott rendezvények félházzal futnak.

Piaci berkeken belül további kormányzati tiltó intézkedéseket prognosztizálnak. Úgy döntöttünk, hogy fele annyi kiállítóval, szigorú járványügyi intézkedésekkel, további várható szigorítások és koronavírus fertőzésveszély mellett nincs értelme megtartani a rendezvényt. 

Egyszerűen nem tudnánk azt az élményt nyújtani, amit kerestek, amihez hozzászoktatok, ami elvárható. 

Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult. 

A 2020-as Tesztnap elmarad-1
Nehéz helyzetben
A 2020-as Tesztnap elmarad-1
Forrás: Tejlor

A jövő

A kültéri rendezvények megszervezése különösen kockázatos vállalkozás, bizonytalan környezetben nem éri meg belevágni. Mi legalábbis így gondoljuk. 

A Tesztnap jövőjét akkor fogjuk megtervezni, ha elég lesz csak az időjárás miatt izgulni.