Száz évig szeretne élni

Bringamánia
2014/04/17
A májusban 89. évet betöltő Buzánszky Jenő szobabiciklijén teker.
Hirdetés

Száz évig szeretne élni – ezt mondta a legendás Aranycsapat hátvédje a Mc Donald’s BringaMánia programjának sajtótájékoztatóján. A májusban 89. évet betöltő Buzánszky Jenő szobabiciklijén teker. Falutól faluig kerékpározik – viccelődött a most is kirobbanó formában lévő futballista. És ha már ilyen jó a fizikuma, akkor a szomszéd falu helyett, miért ne tekerjen el Rióig.

 

Tilla és Buzánszky Forrás: Bringamánia
Tilla és Buzánszky
Kép forrása: Bringamánia

 

Tekerj el Rióba
A „Tekerj el Rióba” akciónak köszönhetően két szerencsés biciklis kijuthat a 2014-es rió-i futball VB-re, ahol találkozhat a júliusi döntős csapatok játékosaival, kezébe veheti a győztes trófeát és több tízezer szurkoló előtt, elsőként lépheti a Maracana stadion gyepére.

A Budapest – Rió de Janiró 10.000 km-es távot persze csak képletesen kell letekerni a jelentkezőknek. Egy speciális, telefonra letölthető applikáció segítségével lehet gyűjteni a sorsoláshoz szükséges kilométereket. (a versenyben való részvételhez szükséges játékszabályok a oldalon találhatók).

Ténylegesen 575 km-t kell letekerni, éppen ezért döntött úgy a 89 éves egykori Aranycsapat játékosa, hogy ő is bringára ül. Gyakorlott szobabiciklizőként mindenkit arra buzdít, hogy éljen egészségesen, független attól, hogy hány éves.

Buzánszky Jenő elárulta, hogy minden reggel tornázik és az egészséges étkezésre is szigorún odafigyel, mert még 89 évesen is szeretne ott lenni a brazíliai VB-n. De erre minden esélye megvan mert kirobbanó formában van, egy perc alatt 300 métert tekert le, vagyis ennyi idő alatt jutott el a Nyugati pályaudvartól a Jászai Mari térig.

 

Rékasi és Tilla Forrás: Bringamánia
Rékasi és Tilla
Kép forrása: Bringamánia

 

Kerékpározással vezetik le a stresszt a magyarok!
A felmérések szerint évről évre egyre többen ülnek kerékpárra. A lakosság több mint egyharmada biciklivel közlekedik, amihez túlzás nélkül állítható, hogy a McDonald’s BringaMánia programnak, is köze van. A program legfőbb célja, a gyermekek és a felnőttek hozzásegítése a kulturált, biztonságos kerékpározás elsajátításához. A rendezvények olyan palettát kínálnak a bringásoknak, ahol mindenki megtalálhatja a maga számára ideális kétkerekű programot. Az ország különböző pontjain eddig megrendezett események, például túrák, versenyek és bemutatók mindig sikeresek voltak.

A számtalan lehetőség mellett BringaSuli is működik a kezdők számára. A BringaMánia Internetese oldalán naprakész információkat kaphatnak a kerékpározás szerelmesei mindenről, ami a bringázásról szól. Manapság egyre többen váltanak kocsiról bringára. Kerékpáros nagyhatalom vagyunk és leszünk, a magyarok több mint 30%-a bringázik – mondta László János a Magyar Kerékpárosklub elnöke.

Egy felmérés szerint sokkal kiegyensúlyozottabb az, aki bringázik, mint aki vezet. Ráadásul olcsóbb is. Egy felmérés szerint az elmúlt 3 évben a magyarok több mint egyharmada spórolás miatt használja többet a biciklijét. Havonta több tízezer forintot takarít meg így. Iskolába és munkahelyre is kerékpárral járnak. Nincsen kötelez biztosítás és üzemanyagköltség sem. Ráadásul a dugók miatt sem kell órákat a kocsiban ülni. A napi minimum 30 perces testmozgás miatt harmóniában van a test a lélekkel. Sokkal vidámabbak a bringások, mint azok, akik autóval járnak. Tekeréssel levezethet a munkahelyen felgyülemlett stressz is. Többek között ezért is jött létre a McDonald’s BringaMánia program 2010-ben. A felmérések is bizonyítják - évről évre egyre többen ülnek kerékpárra. A lakosság több mint egyharmada biciklivel közlekedik, amihez túlzás nélkül állítható, hogy a McDonald’s BringaMánia programnak is köze van.

 

Bringamánia Forrás: Bringamánia
Bringamánia
Kép forrása: Bringamánia

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés