Szalay Balázsék már a 2010-es Balaton Bike Festet szervezik Hír

www.balatonbikefest.hu
2009/10/08
Idén június végén 15 ország bringásainak részvételével került megrendezésre Magyarország eddigi legnagyobb kerékpáros rendezvénye, a Balaton Bike Fest. A jövő évi rendezvényre – köztük nemzetközi, világranglista-pontszerző viadalokra – június 9. és 13. között kerülhet sor.
Hirdetés

Úgy tűnik, Szalay Balázséknak sikerült hagyományt teremteni: már a 2010-es fesztivált szervezik.

 

A hazánkban ez idáig egyedülálló, 2009-es esemény 10 bringás programjára összesen 1031-en neveztek, a látogatók száma a balatonfüredi és tihanyi helyszíneken – külön-külön – akár az ötezret is meghaladta. A Balaton Bike Fest szervezői, már hozzáláttak a 2010-es előkészületekhez, a jövő évi dowhnill és duatlon versenyek kiírásai például már megtalálhatóak a fesztivál hivatalos honlapján , a hegyikerékpáros versenyek közül pedig három is szerepel a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában.

 

Szalay Balázs, idén tavasszal ígéretet tett, hogy hosszú távra tervez, úgy tűnik, csapatával gondoskodik ennek megvalósulásáról. - Az első év sikereivel és tapasztalataival a zsebünkben már nyáron hozzáláttunk a jövő évi rendezvény szervezéséhez. Még erősebb együttműködést alakítottunk ki a hazai szövetséggel, időben fölvettük a kapcsolatot a Nemzetközi Kerékpáros-szövetséggel, az UCI-val. Ennek fényében, azon túl, hogy nemzetközi mezőnyöket látunk majd június közepén a rajtvonalnál, világranglista-pontok szerzésére is szeretnénk lehetőséget biztosítani a bringásoknak. Az olimpiai krossz, a maraton és a downhill versenyeket a nemzetközi szövetség hivatalos versenynaptárában már C2-es besorolással lehet megtalálni, az országúti viadal egynapos, 1.2-esként olvasható. A triál-versenyt C3-as kategóriával regisztráltuk, a nemzetközi szövetség azonban még nem publikálta a szakág jövő évi naptárát - mondta elöljáróban a Dakar-versenyek résztvevője , a sportszervező irodát is működtető Szalay Balázs.
Hirdetés