Superior Challenge 2021 Hír

Takács Viktor
Takács Viktor - Támogatott tartalom
2021/02/05
A klasszikus sportági versenyek ideje sosem jár le...

A klasszikus sportági versenyek ideje sosem jár le, azonban a szabadidős, nem feltétlenül teljesítményorientált versenyzők száma egyre nő ezeken a megmérettetéseken, olyannyira, hogy sokszor már többen vannak, mint a profik. Régóta lóg a levegőben, hogy számukra egy külön verseny vagy versenysorozat lenne ideális, ahol nem mellesleg a család többi tagja is jól érezheti magát. Bár az utóbbi években sok helyen volt rá példa, hogy egy futó vagy egy kerékpárversenyen a szervezők különböző kiegészítő programokkal megpróbálták megszólítani azokat, akik egyébként magán a fő versenyen nem vettek részt, a “ténfergők” száma mégis mindig jelentős volt.

Ezt az űrt hivatott kiküszöbölni az idén, 2021-ben induló Superior Challenge MTB és terepfutó sorozat, ahol a család minden tagja megtalálhatja a számára megfelelő kihívást. A versenyen mindenki számára feldolgozható távok vannak, ugyanis futásban a negyed (10,5 km) és a félmaraton (21 km), hegyikerékpárban pedig 10 km, 30 km és 60 km között lehet választani. A 10 km-es bringa úgynevezett családi futam lesz, melyben a távot a szülők és a gyerekek együtt teljesíthetik. A hosszabb távok két körből állnak majd, így a mezőny féltávnál áthalad majd a versenyközponton, ahol a családtagok szurkolhatnak a legkeményebbeknek.

Superior Challenge helyszínek és időpontok a következők:

1. Visegrád Nagyvillám MTB és Terepfutó Challenge (Superior MTB sorozat 1.), Visegrád Sípálya - április 24.

2. Vértesboglár MTB piknik (Superior MTB sorozat 2.) Vértesboglár faluvég - június 5.

3. Újbuda Maraton (Superior MTB sorozat 3.) - június 26.

4. Dunamente-Gerecse (Superior MTB sorozat 4.) Lábatlan - szeptember 18.

Azon felül, hogy versenyszámok széles skálája áll rendelkezésre egy rendezvényen belül, a Superior Challengen több korosztályban is érmet (és pontokat) osztanak, így a küzdelem minden esetben egyenlő és igazságos lesz. A korosztályok részleteiért keresd a versenykiírást! Aki a sorozat összes versenyét teljesíti, részt vesz az összesített pontversenyben, melynek eredményét az utolsó verseny (Lábatlan) végén hirdetik ki.

A versenyeken sportáganként összesen 300 fő vehet részt és helyszíni nevezésre nincs lehetőség, így érdemes minél hamarabb regisztrálni (és ki is fizetni a nevezési díjat, mivel a regisztráció csak ebben az esetben válik véglegessé)!

Superior Challenge 2021-1
Superior Challenge 2021-1