Sikeresen célba ért a KorszakVáltó tekerés Hír

Vuelta.hu;http://www.vuelta.hu
2010/08/23
Minden bringás sikeresen teljesítette a Budapest és Csíkszereda közötti 757 kilométeres távot.
Hirdetés
A kárpát-medencei baráti összefogás üzenetét hordozó KorszakVáltó Határon-Túra minden bringása sikeresen teljesítette a Budapest és Csíkszereda közötti 757 kilométeres távot.
Az augusztus 14-én startoló kerékpártúra résztvevői 5 magyar és 5 romániai megyét érintve, 8 nap alatt, a Budapest-Eger-Debrecen-Székelyhíd-Zilah-Kolozsvár-Marosvásárhely-Székelyudvarhely-Csíkszereda útvonalon érkeztek célba augusztus 21-én.
A kárpát-medencei baráti kapcsolatok ápolásán kívül a túra jótékony küldetését is teljesítette, a csíkszeredai gyermekotthon számára a nevezésekből 300 000 Ft adomány gyűlt össze, amit a Dévai Szent Ferenc Alapítványon keresztül adtak át a rászoruló gyermekeknek.
 
80957-korsz8.jpg
 
Leírhatatlan, hogyan fogadtak minket mindenhol, minden nap azt hittük, a terített asztalt, a szíves vendéglátást már nem lehet fokozni, de mégis. Az utolsó napon, célállomásunk Csíkszereda előtt 10 huszár várt ránk, és tisztelegtek előttünk. Csíkszeredában Balogh György konzul hintóval kísért minket a központba, ahol a gyönyörű Mikóvárban tartottak fogadást a tiszteletünkre. Ezután közösen áttekertünk a gyermekotthonba, ahol sor került az adományok átadására. Vasárnap reggel a kerékpárok teherautókkal indultak haza Budapestre, a személyszállítás tekintetében kis csúszásban vagyunk, de a társaságból sokan reggeli kirándulást szerveztek a környéken, amíg megérkezik a transzport hazafelé. Az egész túrát tekintve hihetetlen élmény volt ez a nyolc nap, az emberek, a táj, az időjárás, minden szempontból. – értékelt Eisenkrammer Károly főszervező.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés