KorszakVáltó bringások a kolozsvári operában Hír

Vuelta.hu;http://www.vuelta.hu
2010/08/19
A szerdai 102 kilométeres táv teljesítését követően a Kolozsvári Magyar Napok ünnepségsorozat keretein belül az operaházban ünnepeltek.
Hirdetés
Kolozsváron többek között az erdélyi nagyvárosban született Szőcs Géza, kulturális államtitkár köszöntötte a KorszakVáltó Határon-Túra több mint 100 kerekesét, akik a kárpát-medencei összefogás jegyében zajló tekerés 757 kilométeres távjának kétharmadán vannak túl.
A szerdai, Zilah és Kolozsvár közötti 102 kilométeres táv teljesítését követően a Kolozsvári Magyar Napok ünnepségsorozat keretein belül az operaházban ünnepelték az augusztus 20-án hatályba lépő, módosított állampolgársági törvény üzenetét hordozó bringásokat. A túrán részt vevő kerekesek – mint eddig minden célállomáson – szimbolikus aktus keretében ezúttal is zászlajukra kötötték az érintett város szalagját.
 
80955-utvonal-2.0.jpg
 
Sor került a Csíkszereda városába tartó túra első „versenyére” is, ahogy Eisenkrammer Károly főszervező elmondta: - A hegyekben kígyózó rossz minőségű, murvás utakon már nem kell olyan szigorúan venni a lezárásokat és a biztosítást, így egy 10 kilométeres hegymenetben sokan kipróbálták magukat, mit bírnak egymáshoz képest. A csütörtöki, hatodik szakasz reggelén kicsit borúsabb időre ébredtünk, egyébként is hűvösebb van a hegyekben, de szerintem ez már senkit nem gátolhat meg abban, hogy augusztus 21-én elérjük a célállomást Csíkszeredában.
A túra részleteiről és a csatlakozási lehetőségekről további információk a oldalon.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés