Redbull Metroride Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2007/07/25
Személy szerint nagyon szeretem az olyan sportrendezvényeket, melyek olyan helyeken lehet futni, tekerni, evezni, vagy bármit csinálni, ahol egyébként nem szabad. A Redbull Metroride pontosan ilyen rendezvény lesz.
Hirdetés

A helyszín kétség kívül nemmindennapi, egész pontosan a Deák téri aluljáróban, a mozgólépcsőkön és a metróban lesz a pálya útvonala. Már így az elején leszögezném, hogy a versenyre nevezni sajnos nem lehet, kizárólag meghívott versenyzők indulnak. A helyszűke további korlátokat szab, nézők is csupán korlátozott számban tekinthetik élőben (média, szponzor, VIP), ezért a versenyt az Erzsébet téri Gödör Klubban, óriáskivetítőn lehet nyomon követni.

A verseny tulajdonképpen egy downhill verseny, ahol párban indulnak egymás mellett a versenyzők. A hivatalos weboldalon található animációból kiderül, hogy a mozgólépcsőkön kívül, egy-egy szerelvénybe is betekernek a bringások.

Természetesen nem kívánják megbénítani a főváros amúgy sem stabil tömegközlekedését azzal, hogy napközben lezárnák az egyik legfőbb csomópontunkat. Éjjel, negyed 1-kor lesz a gyalogos pályabejárás, fél 1től edzés, valamint kvalifikáció és fél 2-től egészen a 3órás eredményhirdetésig a döntők.

 

Hirdetés