Ostrom alatt a Kékes Hír

Velo.hu;http://ww.velo.hu
2010/08/19
Több, mint háromszázan támadták meg vasárnap a Kékest.
Hirdetés
Az előnevezők közül hatvanan távol maradtak, de még így is a tavalyi indulószámot jóval meghaladva, több, mint 300 kerékpáros vágott neki augusztus 15.-én hazánk legmagasabb hegyének meghódítására. Bár a mezőny a tavalyinál erősebb bringásokból állt, a tavalyi csúcsidő megdöntése ezúttal elmaradt, ahogyan az ország sok egyéb részén lehulló eső is. A II. VELO.hu Kékesi Csúcstámadás résztvevői a rajtszám átvétel után a gyöngyösi főréten gyülekeztek, pontban 11 órakor lassú rajttal indult innen a mezőny.
 
80956-IMG_6527.JPG
 
Az éles rajtja Gyöngyös végénél került sor, a hosszasan kígyózó peloton pedig már Mátrafürednél rendesen szétszakadozott. A verseny legnehezebb része Mátraháza után következett. Kékestető felé kanyarodva, a sokak által már jól ismert, helyenként 15%-os meredek kanyarok jöttek. Itt  Bohács Roland (Giant-Gyömrő) vezette az élbolyt, mely nem sokkal később már csak két versenyzőt számlált. 2 km-re a céltól Dancs Márton (Giant-Gyömrő) és Verebélyi Viktor (Aegon-Pnivó) maradtak az élen, ekkor már kezdett biztosnak tűnni, kettejük közt dőlhet el a győzelem sorsa. Dancs végig vezetett, majd 1,5 km-re a céltól egy ritmusváltás után leszakította Verebélyit és közel 1 perces előnnyel, 42 és fél perc körüli idővel, abszolút elsőként ért a kékesi célba. Ez az idő azonban közel 2 perccel elmarad a tavalyi győztes, Csortos Imre idejétől. A hölgyek között a leggyorsabb teljesítő is 46 percen belül felért, ami kiváló eredménynek mondható a 18 km hosszú, összesen 800 m szintkülönbséget tartalmazó viadalon.
 
80956-IMG_6555.JPG
 
A dobogóra a férfi és női abszolút első hármat szólították, akik Fizik üléseket, Uvex sisakot, Mavic kilométerórát és Shimano ruházatot nyertek. Ezt követően egy különdíj is átadásra került, a verseny legidősebb, 70 év fölötti indulója, Franciaországból érkezett a Csúcstámadásra. A távot 1 óra 12 perc alatt abszolválta, mely korát tekintve igen tiszteletreméltó teljesítmény.
 
80956-IMG_6733.JPG
 
A célban az X-Iont izotóniás frissítő fogyasztása közben megkezdődött a rajtszámok alapján sorsolt tombola, melyen közel 100 tárgynyeremény talált gazdára.
Teljes eredménylista :
 
80956-kekesividi.jpg
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés