Országos bajnokságokon és világkupákon a magyarok Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2011/07/01
Igen sűrű a magyar hegyikerekesek hétvégéje
Hirdetés
Szombaton a Magyarszék SE rendezi a Four Cross szakág országos bajnokságát, a maratonisták az Intersport Duna Maratonon versenyeznek a bajnoki címekért, az olimpiai krosszosok és a triál képviselője Kanadában illetve Franciaországban állnak rajthoz.
 
A Four Cross ob szervezői július másodikán, elit férfi és női kategóriában hirdetnek bajnokot – a 17 év és idősebbek részére –, mellette lesz nyílt futam is, melyen bárki részt vehet. A tavalyi címvédők: Prájczer Péter (KTM - Erste Leasing) és Jakó Zsuzsanna (George KSE). Az időmérő futamokra Magyarszéken délután fél egytől, a selejtezőkre és döntőkre három órától kerül sor; a bajnokokat öttől hirdetik ki.
A maraton szakág országos bajnokságára a 12. Intersport Duna Maraton alkalmával kerül sor július 3-án a Pilisben, a rajtokat Visegrádon reggel tíztől lövik el.
 
A hazai olimpiai krossz válogatottat képviselve Benkó Barbara, Parti András és Juhász Zsolt a kanadai Mount Saint Anne-ban világkupán áll rajthoz, bízva az olimpiai kvalifikációhoz szükséges újabb világranglista-pontok megszerzésében.
Világkupán vesz részt a triál Európa-bajnokságon közelmúltban ötödik helyen végzett Hegedűs László is; a többszörös magyar bajnok a franciaországi Val d’Isére-ben veszi az akadályokat.
Hirdetés