New York-i bringaverseny Etyeken

New York-i bringaverseny Etyeken

Simon Ádám
Simon Ádám
2014/01/03
Bringaverseny a Hellboy és a Borgiák díszletei között
Hirdetés

Etyeken zár a magyarországi IV. Supercross sorozat, amely a 7. futamán igazán különleges helyszínre kalauzolja a sportág szerelmeseit és a szurkolókat.

A január 5-én megrendezésre kerülő cyclocross versenynek - amely téli versenyzési lehetőséget kínál a kerékpárosoknak -, egy egyedi és talán soha meg nem ismételhető helyszínt kínál az etyeki filmstúdió, ahol legendás filmek sora készült.

A Korda Stúdió és Látogatóközpont területére szervezett kerékpáros viadal olyan kulisszák között zajlik majd, amely maradandó élménnyel szolgál majd minden versenyzőnek és a kilátogató érdeklődőnek egyaránt.
A versenypálya olyan legendákkal teli helyszíneken vezet majd keresztül, mint a 15. századi Olaszország, amely a Borgiák filmsorozat helyszínéül szolgált, vagy a modernkori New York utcáin, amely a nagysikerű Hellboy képregény adaptáció Magyarországon forgatott második részének adott hátteret.

 

Pályarajz
Pályarajz

 

A különleges adottságokkal és infrastruktúrával rendelkező helyszínről és a nem mindennapi versenyről Danó Péter, a hegyibringa csapatának vezetője, a rendezvény főszervezője így nyilatkozott:
"A Korda Filmpark teljes nyitottsággal és rugalmassággal állt az ötlethez és minden segítséget megad a sikeres lebonyolításhoz, így a rajthoz állók és a nézők egyaránt igen látványos futamokat láthatnak majd. A település is magáénak érzi a versenyt, hiszen Garaguly Tibor, Etyek község polgármestere díjakat fog átadni, valamint az egyik legismertebb helyi borászat, a Rókusfalvy Birtok is a támogatók között van.”

A Supercross sorozat 7. futama, amely a Bikepont.hu – Endura Kupa nevet viseli, január 5-én 11 órakor rajtol, amelyet a nap folyamán további két összecsapás követ.

Hirdetés