Négy túra kétkeréken egy nap alatt

Vuelta.hu
2013/04/19
Április 27-én, szombaton ismét indul a McDonald’s BringaMánia Balatonkör, immár 14. alkalommal.
Hirdetés

A Föld napjához kapcsolódó rendezvény a kerékpáros túrázók egyik legkedveltebb, szezonnyitó eseménye. Idén négy táv közül választhatnak a bringázás és a Balaton szerelmesei: 206, 85, 25 és 6 kilométeres túrák várják a kerekeseket.

 

Április utolsó hétvégéjén irány Balatonföldvár, próbáld ki magad a tavaszi szezon legnagyobb kerékpáros tókerülő túráján! A rendezvény 14 évvel ezelőtt, néhány fős baráti tekerésként indult, ma már több mint másfél ezer bringást mozgat meg évente. Idén is rengeteg biciklis várható, az előnevezők száma már most átlépte az ezret.

Ha szeretnéd a tavaszi szezont egy igazi bringás kihívással indítani, akkor a 206 km-es Nagykör pont neked való. A vezetett túra a balatonföldvári Keleti strandról reggel 6 órakor indul és várhatóan sötétedés után, 21 órakor érkezik vissza a strand területére. Azok, akik a saját tempójukban szeretnének tekerni, a túra kijelölt útvonalán, a KRESZ szabályokat betartva, szabadon választott tempóban is haladhatnak. A túra során a szervezők több ponton is frissítőkkel várják a túrázókat, melyek meghatározott nyitva tartási idővel üzemelnek. Ez az elszakadni vágyók számára kiemelten fontos tudnivaló. A Nagykört, a korábbi évekhez hasonlóan, a túra alapítói, a Balatonkör Team tagjai vezetik.

Ha túl hosszúnak érzed 206 km-es távot, indulj a 85 km-es Kiskörön – ezt azoknak ajánlják a szervezők, akik még nem próbálkoztak egész napos bringatúrával. A túra szintén a Keleti strandról indul 10 órakor: Siófok, Balatonalmádi, Balatonkenese és Balatonfüred után a Tihanyi-félsziget felé kanyarodik az út, majd komppal Szántódra érve még három kilométer várja a bringásokat. A visszaérkezés 16 óra körül várható.

Ha még a 85 km is túl soknak tűnik, akkor sem maradsz Balaton-parti kerékpáros túra nélkül! Az idei év újdonsága egy kifejezetten a családok igényeihez igazított 25 km-es Családi Kör. A tempó kényelmes, a táv nem túl hosszú, ideális hétvégi bringás program az egész családnak. Ráadásul a részvétel ezen a túrán a család minden tagjának ingyenes. A 25 km-es Családi Kör 13 órakor indul a balatonföldvári Keleti strandról, majd Siófokon fordulnak vissza. Várhatóan 15 órakor érkeznek vissza Balatonföldvárra, ahol a családokat az Alma Együttes várja majd, egy fergeteges koncerttel és egy különleges dalpremierrel.

A legkisebbeket Balatonföldváron 6 kilométeres vezetett túra, a Köröcske várja szombat délelőtt 11 órakor.

További információkat a www.bringamania.hu oldalon találsz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés