Ne tedd még el a bringád

Bringavideo
2013/09/30
Záró futamához érkezett a Nyugat Maraton Kupa, de lesz még verseny októberben
Hirdetés

Hosszú volt az idei év, rengeteg verseny országszerte, mindenki kedvére szemezgethetett, de lassan végéhez közeledik a „szezon” és útjára indulnak a téli sorozatok. Egyeseknek a téli pihenés következik.

Az idén életre hívott új sorozat, mely Nyugat Maraton Kupa névre hallgat is a záró futamához érkezik lassan. Október 12.-én Balatonfűzfőn kerül megrendezésre a sorozat 3. egyben záró futama.

Az előző két versenyen (Zirc, Herend) sok tapasztalatot szereztünk mi szervezők és reményeink szerint, illetve a visszajelzéseket látva sikerült elindítani egy jó kis sorozatot, melyet a jövő évben is szeretnénk folytatni. A sok tapasztalatot és a Ti véleményeiteket felhasználva még jobbá téve a versenyeket.

De mi is történt eddig és mi vár még a versenyzőkre, akik úgy döntenek, hogy az idei Maraton szezont a balatonfűzfői versennyel zárják, vagy akár egy utolsó felkészülésként tekintenek rá a téli Cyclocross sorozat előtt.

Június 23-án Zircen indult útjára a Nyugat Maraton Kupa. Szerencsére nagyon szép időben vághatott neki a versenynek mind a 201 kerékpáros, aki úgy döntött kíváncsi erre az új sorozatra. A pálya nyomvonalát sokan dicsérték, de nem csak a szépsége, hanem a kellően izgalmas vonalvezetése miatt is. A versenyközpontban reméljük mindenki igényeinek sikerült megfelelni a kulturált zuhanyzási – öltözési – parkolási – étkezési és célterületi programok tekintetében.

Fejes Mikinek (Hegyibringa) köszönhetően belekóstolhattunk abba, hogy milyen ha az esemény Speakere a mezőnyből tudósítja a versenyt, nagy élmény volt a célterületen tartózkodók számára, hogy élő egyenesben értesülhettek mi zajlik éppen a pályán.

Augusztus 18-án Herenden került sor a Kupa második futamára, ahol már a hosszúhétvége ellenére egy népesebb mezőnyt vágott neki a távok teljesítésének. A verseny itt is rendben lezajlott, a nyomvonalat szintén sikerül jól megválasztani, mindenki megtalálhatta a számára kedvező részeket. A díjátadó alkalmával a szponzorok ajándékait és a sorozat mezeit is sikerült kisorsolni.

 

 

Következik Balatonfűzfő

Sajnos rögtön egy rossz hírrel kell kezdjük. Egy engedélyezési probléma miatt az eredeti időpont helyett 2013.10.12.-én kerül megrendezésre a futam. De jöjjenek a pozitív dolgok.

Elkészítettük az eddigi futamok alapján az összetett értékelést, aminek az eredményeit Szerintünk ismét egy remek pályát sikerült találnunk, melynek nyomvonalát és szintrajzait, illetve a GPS-be tölthető Tracklogot szintén megtalálhatjátok honlapunkon.

A Fűzfői pálya vonalvezetése eltér az eddigiektől, mivel a hosszútáv a pálya „utolsó”, legtávolabbi szekcióját kétszer teljesíti. Így szinte méterre pontosan egymás szorzóivá válnak a távok (rövid 30 km, közép 60 km, hosszú 90 km). Az útvonal két rövidebb (pár száz méteres) szakaszt leszámítva bármilyen időjárási körülmények között járható, de bízunk benne, hogy visszatér hozzánk a „nyár” erre a napra.

Azért is, mert a pálya több pontjáról is csodálatos kilátás nyílik a Balatonra, így aki szeret nézelődni verseny közben, remek élményben lehet része. Az időpont - tolódásnak köszönhetően az előnevezési időpontot is kitoltuk (október 2.), hogy még többen tudjatok kedvezményesen nevezni a záró futamra. Nevezni itt tudtok. Várunk mindenkit szeretettel Balatonfűzfőn október 12-én!!

Hirdetés