Minden, ami kerékpár - Kerékpáros nap Hír

Vasvári Press
2011/09/02
Jövő hétvégén változatos programok és a sport hazai legjobbjai a K&H olimpiai kerékpáros napon
Hirdetés
Alig egy hét múlva, szeptember 11-én rendezi a Budapest Sportiroda (BSI) és a Sportaktív SE a 2. K&H olimpiai kerékpáros napot a városligeti 56-osok terén. Az egész nap tartó események a kerékpározás minden szakágára kiterjednek, a család minden tagjának szórakoztató programokat ígérnek. A változatosságról a különböző bemutatók, a sportág közismert alakjai gondoskodnak.

A programok közt szerepel Nagy „Gizmo” Attila látványos freestyle-showja – Gizmo és csapata képes több mint 15, egymás mellett szorosan fekvő embert kerékpárral átugrani, vagy akár szaltózni –, Fábián Márk egykerekűs magasugró világcsúcstartó, Kun Ádám BMX-flatland világbajnok, Hegedűs László Európa-bajnoki ötödik helyezett triálos illetve a Buzer Nikolett, Szakály Kinga művészi-kerékpáros duó bemutatója.
A kilátogatók találkozhatnak a ’80-as olimpiapótló moszkvai Barátság-verseny bajnokával, Somogyi Miklóssal, a népszerű riporterrel, a Tour de France-ot is közvetítő Sipos Jánossal, vagy éppen a velocipéd világbajnok Halápi Sándorral. A programban szerepel még BMX-félcső bemutató, gyorsulási és sprintverseny, alkalmi kerékpáros múzeum, ügyességi és KRESZ-pálya.
A szabadidősport-nap egyik aktív lehetőségeként kínálkozik a városi kerékpározást népszerűsítő bringatúra. A szervezők ezúttal 15, kerékpárút mellett található regisztrációs pontot fognak működtetni a fővárosban, bármelyiken lehet majd regisztrálni, az 56-osok terén történő sorsolásban való részvétel alapfeltétele legalább két pont érintése. Az esemény szlogenje: Minden, ami kerékpár.
Hirdetés