Menü

2010.06.23.     Hozzászólás 5

Milliós büntetés a BBF szervezőinek

A Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség csütörtöki elnökségi ülésén súlyos büntetésekkel sújtotta a Balaton Bike Fest szervezőit.

A MMTBSZSZ elnöksége 1.500.000Ft-os pénzbírságot szabott ki a BMK Kft-re és két évre eltiltotta magyar kupa-, UCI kategóriás-, valamint bajnoki futamok rendezésének lehetőségétől.

Mint ismeretes a fesztivál keretében rendezett hegyikerékpáros maratonon több komoly rendezési hiba is történt.

 

Az MMTBSZSZ határozatai


XCM

2010-06-22/1 Határozat

Hitelesíthető eredménylista hiányában MMTBSZSZ elnöksége törli a BMK Kft. által rendezett Balaton Bike Fest XCM futamot a Magyar Kupa sorozatból.

(Elit Férfi és Női UCI kategóriák UCI pontjait nem érinti a határozat, csak Magyar Kupa rangját.)

 

2010-06-22/2 Határozat

MMTBSZSZ elnöksége BMK Kft. (Balaton Bike Fest rendezői gárdáját) versenynaptárba kerülését maximum Magyar Ranglista címig támogatja 2011 és 2012 években XCO és XCM szakágakban. (Azaz nem rendezhet UCI, Magyar Kupa, Országos Bajnokság rangú versenyeket.)

 

2010-06-22/3 Határozat

Sportág hírnevének veszélyeztetése, illetve a Balaton Bike Fest XCM verseny eredménytelensége következtében MMTBSZSZ egyösszegű, 1.500.000Ft-os pénzbírságot szab ki BMK Kft-re, melyet 30 napon belül köteles megfizetni. A befolyó összeget MMTBSZSZ az utánpótlásra fordítja.


Az XCO eredménylista kapcsán még nem született végleges döntés. A tagegyesületek az előzetes eredménylistát megkapták, az elnökség várja az egyesületek, versenyzők észrevételeit, a kérdőjeles rajtszámok gazdáit, hogy három munkanapon belül jelezzék észrevételeiket- óvási díj mentesen.

Interjú a BalatonBikeFest szervezőjével: klikk ide!

Olvass többet a témáról: balaton bike fest