Menü

2011.05.10.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

Miénk a pálya a Hungaroringen május 14-én!

A Hungaroringen 10-től 11-ig egy órát tekerhetnek szabadon a bringások.

Május 14-én, szombaton ingyenes kerékpáros nap lesz a Hungaroringen. Az események az oda vezető túrával kezdődnek, majd a Ring birtokbavétele mellett bemutatók, ügyességi feladatok szerepelnek. Túrák indulnak Gödöllőről és Budapestről, a Városligetből. Az előre regisztrálók között két Merida Crossway kerékpárt és több értékes ajándékot sorsolnak ki.

A Miénk a Pálya! - esemény apropóját az iskolai közlekedésbiztonsági Szuperbringa program adja, amelyet a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az OFRK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet hívott életre. Ráadásul ezen a szombaton a Hungaroringen egész napos programot szervez a 20 éves Opel Magyarország – így több lehetőség közül is választhat, aki elkerekezik a mogyoródi autóversenypályára.

 

A Hungaroringen 10-től 11-ig egy órát tekerhetnek szabadon a bringások. Autóval is be lehet jutni a Ringre, de Te gyere inkább bringával! Budapesten vagy Gödöllőn csatlakozz a szervezett túrák egyikéhez, amelynek során a kerekesek biztonságáról a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gondoskodik. A rendőrség mellett a Hungaroring Zrt, és a Gödöllői Lokálpatrióta Klub is segíti a túra szervezését. A tervezett átlagsebesség 15-20 km/h lesz, a gyerekek tempójához igazodva – egy sportos, 10 évnél idősebb gyerek számára már teljesíthető a táv, amely Budapestről 20, Gödöllőről 15 kilométer. A Hungaroring meghódítása után, 12 órakor sorsolást tartanak, ahol több értékes ajándék mellett 1-1 Merida Crossway kerékpárt is nyerhetnek azok, akik velünk együtt tekertek. Aki akar, akár késő délutánig maradhat az Opel programjain, vagy 13 órakor csatlakozhat a visszatérő túrákhoz. 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága korábban rajzpályázatot hirdetett Pest megyei óvodásoknak és iskolásoknak; a legjobb száz alkotás a Hungaroringen lesz megtekinthető. Jó alkalom lesz ez arra is, hogy a szervezők bemutassák az általános iskolások részére készült „Szuperbringa” országos közlekedésbiztonsági programot. A Szuperbringa program célja, hogy a kerékpárosok már gyermekkorban megismerjék a kerékpározás szabályait.

 

A nap programja:
Kerékpáros túra budapestiek részére:
- 8:00 találkozunk a Városligetben, a Közlekedési Múzeum előtt
- 8:30-kor közös indulás
Kerékpáros túra gödöllőiek részére:
- 8:30 találkozunk a Dózsa György út 73. előtt (Sony)
- 9:00-kor közös indulás
Kerékpáros program a Ringen:
- 10:00-kor érkezünk a Hungaroringhez
- 10:00 - 11:00-ig egy óra a pályán (Miénk a Pálya! - tekerés szabadon)
- 11:00 Triál-bemutató
- 11:30 Rajzpályázat díjátadó
- 10:00 - 17:00-ig bringás ügyességi pálya, bringás kiállítók, bringaszerelés
- 12:00 Sorsolás a résztvevők között
- 12:20 Triál-bemutató
- 13:00 Szervezett hazatekerés Gödöllőre, illetve Budapestre a Régi Fóti út-Szentmihályi sarokig

További információk és regisztráció: www.kerekparinfo.hu/szuperbringa