Zárd a nyarat a Mátrában!

Matramaraton.hu
2015/08/03
14. Mátra Maraton - 4 távon
Hirdetés

Kevés montis van az országban, aki még ne indult volna az elmúlt 13 évben valamelyik Mátra Maratonon, de ha Te épp egy vagy közülük, itt az alkalom, hogy kipróbáld.

Egész napos buli családdal, barátokkal

Augusztus 29-én, szombaton gyermekversennyel, 30-án három megszokott és egy új távval vár a 14. Mátra Mountain Bike Maraton a Gyöngyös-Sástói Oxygen Adrenalin Parkban. A célterületen garantáltan azok is találnak programot, akik csak szurkolni érkeznek. Pakold fel a családot vagy a barátokat, és gyertek a Mátrába a nyár utolsó MTB maratonjára.

 

Előnevezés kedvezménnyel

Még van néhány napjuk azoknak, akik szeretnének előnevezni a Mátra Maratonra: a kedvezményes nevezési időszak augusztus 10-én zárul.

 

Négy táv

A TOP Maraton sorozat befejező állomásán idén már négy távon lehet indulni: a 32 km-es rövid, a 60 km-es közép és a 92 km-es hosszú táv mellett a 22 km-es mini távon küzdheted le a Mátra emelkedőit. Ha a két hosszabb táv valamelyikét választod, meghódíthatod Magyarország legmagasabb pontját, Kékes-tetőt is! Nem is akárhogy juthatsz fel oda: a meredek sípályán vezet a verseny nyomvonala, és a csúcs előtt ott várj majd a hegy rettenthetetlen dobosa, nagyszerű hangulatot teremtve a bringásoknak és a szurkolóknak egyaránt.

 

Adrenalin park

Nemcsak a több száz indulónak kínál szórakozást ez a nyár végi bringás esemény: a szurkolókat, családtagokat, érdeklődőket a verseny célterületén egész hétvégén várja a sástói Oxygen Adrenalin Park. A csodálatos panoráma mellett számtalan aktív kikapcsolódási lehetőséget próbálhatsz ki a nyári bob-pályától, a mászófalon és különböző kalandpályákon keresztül a quad-pályáig. Évről évre egyre többen veszik igénybe a szervezők által kínált ingyenes szurkolói buszt is. A 10 órás rajt előtt egy 50 személyes busz indul Kékes-tetőre, ahol lehet bíztatni a sporttársakat, hozzátartozókat.

 

Mátra Maraton 2015 Forrás: facebook.com/matramountainbikemaraton
Mátra Maraton 2015
Kép forrása: facebook.com/matramountainbikemaraton

 

Gyerekverseny

Ha gyerkőccel érkezel, mindenképp nevezd be a hagyományos gyermekversenyre, amelyre augusztus 29-én, szombaton kerül sor. A 4-14 év közöttiek 6 korcsoportban, a korosztályuknak megfelelő pályán versenyezhetnek egymással az Adrenalin Park területén. Ha azonban a gyerek már kevésnek érzi a gyerekversenyt, és szeretne nagyobb kihívások elé nézni, akkor bátran vágjon neki a mini körnek! Ez a táv leginkább családoknak és azoknak szól, akik szeretnének megismerkedni a maraton versenyek izgalmával, de nem mernének nekivágni a hosszabb, technikásabb távoknak.

 

Nyomvonal változás

A távok nyomvonala az előző évben módosult a viharkárok miatt, sajnos most sem lesz ez másképp. Idén a Rudolftanya előtti egy-nyomsávos meredek szakaszra dőlt fák miatt az erdészeti aszfalton kerüli ki a pálya a járhatatlan utat. Komolyabb esőzések vagy viharok – ha lesznek – kis mértékben még alakíthatnak az útvonalon a következő hetekben, de jelentős változtatásra már nem kell számítani.

 

Névre szóló rajtszám

Online nevezésre augusztus 10-ig van lehetőség a www.odinsport.eu oldalon. Ha előnevezel, névre szóló rajtszámot is kapsz az egyedi ajándék póló mellé. A verseny előtt két héttel már csak a megemelt helyszíni nevezési díjjal fogadják el a szervezők a jelentkezéseket. Helyszíni nevezésre augusztus 29-én, szombaton déltől este 8 óráig lesz lehetőség. Vasárnap reggel már nem lehet új nevezéseket leadni, ekkor már csak a rajtcsomagok átvétele zajlik az előnevezettek részére.

Érdemes követni az eseményt Facebookon, ahol folyamatosan frissülő tartalom vár, de minden információt megtalálsz a www.matramaraton.hu oldalon is.

Hirdetés