Magasra tettük a lécet! Hír

(x) - Támogatott tartalom
2018/06/19
60 968 kilométer – Sikersztori a \"Tekerjünk közösen egy közös célért!\" elnevezésű jótékonysági esemény!

 

Közösségi tekerés
Közösségi tekerés

 

Összesen félmillió forinttal támogatja a helloBringás az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítványt, az Alter-ego Alapítványt a Családokért és a Foncsorozót. A Bike Maffiával közösen szervezett jótékonysági tekerésen 60 968 kilométert tekertetek egy hét alatt!

 

A hivatalos akció június 2-3-ra volt tervezve, de az időjárási viszonyok miatt egy héttel meghosszabbították, így bárki, aki június 10-ig a helloBringás appot használta a biciklizései alkalmával, hozzájárult a gyermekek jólétéért felelős alapítványok támogatásához.

A helloBringás eredetileg a megtett kilométereket ötszörös szorzóval alkalmazta volna az összeg meghatározásához, ami jelen esetben 304 840 Ft lenne, viszont az akció sikerére való tekintettel 500 000 Ft-ra emelte az összeget, bízva abban, hogy a jövőben még többen még többet tekertek.

A helloBringás és a Bike Maffia a jövőben is tervez hasonló akciókat, így mindenképp töltsd le a helloBringás appot ha még nem tetted meg. Ha amúgy is biciklivel közlekedsz, bicajjal túrázol, vagy csak a magad kedvére tekersz, olykor kösd össze mindezt jótékonysággal is.

 

Sikersztori
Sikersztori

 

A helloBringás több egy sima bicajos appnál

Számos hasznos funkcióval támogatja a bicajosokat, hiszen nem csupán a megtett kilométereket és az edzéseket méri, hanem minél többet tekersz, annál több hasznos kedvezményhez juthatsz. A BikeSafe azonosító például 100 km megtétele után ingyenesen igényelhető, így plusz biztonságot adhatsz a bicajodnak, hiszen beregisztrálják a rendőrségi nyilvántartásba. Lopás esetén az értékes információk azonnal kéznél vannak, segítve a hatóság munkáját.

Ráadásul azok a bringások, akiknek 2017. márciusától Csepel bringájuk van és BikeSafe azonosítóval rendelkeznek, egy évig ingyenes balesetbiztosítást kapnak a helloBringástól. Az appban ugyanis biztosítás is köthető – baleset-, vagyon-, és felelősségbiztosítás – és mindhárom esetben három csomagból választhattok. Vagyonbiztosítás esetében a Bringafotó menüpont alatt érdemes mindig befotózni, hogy épp hol parkoltatok, mert lopás esetén így a kár 80%-át térítik meg, egyébként csak 50% a kártérítési összeg. A választott biztosítási csomagodnak megfelelően a lopáskár részlopásra is kiterjedhet. A felelősségbiztosítás abban az esetben térít, ha másnak kárt okozol, pl. elütsz valakit, vagy megkarcolsz egy autót. Ehhez amúgy hasznos a balesetbiztosítás is, hiszen minden interakcióban Te magad, a Bringás vagy a legfontosabb!

Ha most elhúztad a szádat, hogy ez majd mennyibe fáj neked, töltsd le az appot, és győződj meg róla, hogy megéri, hiszen már évi 1 500 forinttól biztonságban tudhatod magad.

 

 

Az app akkor is hasznos, ha gumidefektet kapsz, vagy szervizbe kell vinni a kerékpárt. Bár egyelőre csak a főváros területén működik a BringAngyal szolgáltatás, amely sérülés és az appban jelzés esetén a helyszínre kiszáll és megjavítja a biciklit, de a szervizkereső funkció országosan elérhető. 70 km bicajozás után az M&M Bike szerviz jóvoltából ingyenes háztól házig szervizt is kérhetsz, így nem kell bajlódni a bicikli szállításával sem.

A Budapest Bike Maffiát (BBM) fiatal kerékpárosok alapították és innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak – ráadásul Magyarország egyik legdinamikusabb növekvő civil szervezete. A helloBringással való első együttműködése sikertörténet lett – őszintén hisszük, hogy lesz még hasonló, sőt jobb eredmény is.

Ugye Te is csatlakozol?