Kreszfelfrissítő Hír

Kreszfelfrissítő Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2015/03/19
Ne tessék bezzegelni, ez MINDEN közlekedőnek egyaránt szól.
Hirdetés

Ha vettél már részt bármilyen módon a közlekedésben, akár autóval, kerékpárral, motorral, kamionnal, tankkal, vagy gyalog, nagy eséllyel ütköztél már olyan forgalmi szituációba, aminél nem voltál 100%-ig biztos a követendő szabályokkal. De az is könnyen előfordulhat, hogy patent tudásodon az idő közben módosuló, megújuló, vagy újonnan született szabályok ejtenek csorbát úgy, hogy talán nem is tudsz róla. A kivételek ezesetben is csak a szabályt erősítik :P

Az egyébként számos módon elérhető frissítési lehetőségek (könyvek, google, okostelefonos appok, stb.) mellett egy egészen profi közlekedésbiztonsági projekt is napvilágott látott a minap.

 

Köszönjük Magyar Állam
A Nemzeti Közlekedési Hatóság által életre hívott Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében közlekedési és közlekedésbiztonsági ismeretek oktatását kívánja ingyenesen biztosítani a Magyar Állam. A projekt 2015. június 15-ig tart.

A  oldalon egy gyors regisztráció után hozzáférhetsz KRESZ-felfrissítő kurzusokhoz (kerékpáros, A-, B-, C-, D- jogosítvány kategória), ahol a tájékoztató anyag átnyálazása után, teszt kitöltésével adhatsz tanúbizonyságot felkészültségedről. Mindezt online, a számítógéped előtt ülve.

Az egyébként csinos ábrákkal illusztrált kerékpáros kurzus nagyjából nyegyed órát vett el értékes munkaidőmből (merthogy nekem ez munkaköri kötelességem volt), de bármikor megszakítható és folytatható a program. A teszt 20 kérdésből áll és 70% elérésétől számít sikeresnek.

 

Piros pont az ügyfélszolgálatnak
Sas szemem kiszúrt egy apró hiányosságot (meg egy másikat is, de annál rájöttem, hogy én vagyok a hülye), amit a komment menüpontra kattintva továbbítottam is a "szápportnak", igazából visszajelzést nem is remélve.

Pár perccel ezután viszont csörgött a telefonom és egy kedves hölggyel meg is vitathattam az észrevételt, majd a beszélgetés végén biztosítottak, hogy rövidesen javítják az elírást (ami egyébként az volt, hogy a gyalog- és kerékpárúton megengedett maximális sebességet az egyik pontnál 30km/h-ban állapították meg és amit egyébként egy másik pontban már helyesen 20km/h-nak írtak).

Összességébe véve, jó szívvel ajánlom ezt az oldalt MINDEN közlekedésben résztvevőnek, mert nem biztos, hogy mindig csak "bezzeg a mások" tudják, vagy csinálják rosszul.

www.kreszfelfrissito.hu

Hirdetés