Keresztül a fél világon két kerékkel Hír

Kóc (Koczur Richárd)
2011/08/03
Mik a terveid érettségi után a nyáron? - Elbiciklizem édesapámhoz - Hol lakik édesapád? Indonéziában.
Hirdetés
- Mik a terveid érettségi után a nyáron? - Elbiciklizem édesapámhoz. - Hol lakik édesapád? - Indonéziában.   Nem egy mindennap elhangzó párbeszéd, különösképpen, ha mindez egy Európai ország fővárosában hangzik el, mégis pontosan így történt egy német iskola szóbeli megmérettetése után.
 
Két Berlini fiatal – Dominik Oscar Zschaebitz és Florian Augustin – úgy döntött, hogy lábuk közé kapják drótszamarukat – meg pár-tíz kilónyi egyéb felszerelést – és nekivágnak, hogy keresztül szeljék fél Európát és Ázsiát. Indíték gyanánt azt jelölték meg, hogy szeretik az őrült dolgokat és jó mókának hangzik elkerékpározni a világ másik felére. A cél Indonézia egyik legnagyobb városa, Pápua , mely az Új-Guinea sziget északi felén helyezkedik el. Egy nem kevéssé elhanyagolható indok még az utazás mellett, hogy Florian édesapja a végállomáson él, mint a Göethe Institust helyi vezetője. A táv megközelítőleg 12.000 km , melyet végig két keréken tesznek meg, leszámítva a szigetek közötti hajós átkeléseket.
 
81758-florian.jpg Florian
 
Július 21-én tapostak bele a pedálokba és azóta folyamatosan úton vannak. Három napot Magyarországon is eltöltöttek, melyet saját elmondásuk szerint nagyon élveztek. Az első éjszakát Mosonmagyaróváron töltötték, egy enyhén szólva kétes megjelenésű, önmagát éjszakai szórakozóhelyként megjelölő objektumban, ahová egy helyi kocsmából vezette el őket egy már igencsak jó hangulatban lévő állampolgár. Az éjszakát úgy foglalták össze, hogy „ it was exciting, and weird ” – magyarul izgalmas volt és érdekes . Ezt követően 180 km-t lenyomva pénteken Budapestre érkeztek , ahol a főleg fiatalok körében elterjedt Couchsurfing intézményét igénybe véve találtak szállást. A kötelező pálinka és kolbászos lecsó körök lefutása után viszonylag korán nyugovóra tértek. A magyar vendégszeretet dicsérve szombaton korán reggel indultak tovább Szeged felé, hogy belekóstoljanak a Halászlé és a paprika nyújtotta örömökbe.
 
81758-bp.jpg Budapesten
 
Mindketten foglalkoznak grafikával, designal és úgy általában médiával, ezért az egész útjukat végig filmezik , amiből egy teljes werkfilmet fognak összevágni. Magyarország nagyon tetszett nekik, a bukósisak kamerának köszönhetően viszont láthatjuk az említett videóban országunk szépségeit. Igaz az autós-biciklis viszonyt finoman szólva életveszélyesnek titulálták nálunk , megnyugtattak, hogy Berlinben sem sokkal rózsásabb a helyzet és közel sem mi küzdünk ilyen tekintetben a legnagyobb kihívással.
Előreláthatólag 3 hónap alatt szeretnék abszolválni a kitűzött távot, ennek betartásában persze közrejátszhat az időjárástól kezdve az egyéni erőnlét és természetesen az anyagi helyzet is. Manapság egyre több fiatal bizonyítja be, hogy aki akar olcsón és izgalmas élményekkel tarkítva eljuthat a világon akárhová …csak akarni kell. Doz és Florian útját nyomon követheti mindenki a http://augefilms.blog.com/ oldalon.
Hirdetés