Kerékpárverseny a Vértesben

Búr Zsolt
2015/05/06
Május második hétvégéjén ismét a Vértes csábítja a versenyezni, kikapcsolódni vágyó kerékpárosokat.
Hirdetés

A három napos hétvégén az Olimpiai Cross és a Maraton szakág szerelmesei is megtalálják a számukra megfelelő versenyformát.

Szombaton a Cross Country Kupasorozat második állomása lesz az Endura Vértes XCO.
Reggel a FUN kategória versenyzői, majd az utánpótlás korú fiatalok veszik birtokukba a pályát. Délben a Masterek, majd 14 órakor az ELIT versenyzők küzdenek meg egymással és a kiírt penzummal. A pálya nyomvonala nagy részben a tavalyi pályával megegyező vonalvezetésen halad. Egy komolyabb emelkedő, és egy technikásnak mondható lejtő jellemzi a körönként 4,6 km és 170 méter szintkülönbséget tartalmazó pályát.

 

Mountainbike XCO és Maraton Magyar Kupa
Mountainbike XCO és Maraton Magyar Kupa

 

Másnap az Endura Villapark Vértes Maraton mezőnye vág neki a festői Vértes lankáinak. Az előző években megszokott nyomvonal kibővül, és a hosszútávon induló urak versenghetnek a Maraton Magyar Kupa pontokért.

A pályán High5 frissítőket, a célban a tatabányai Stop cukrászda süteményeit fogyaszthatják a résztvevők. Az eredményhirdetésen az Endura és a Villapark értékes ajándékai kerülnek kisorsolásra.

Érdemes akár több napra is ellátogatni a környékre, ebben a Villapark speciális szállásajánlattal áll a versenyzők és az Őket kísérő családtagok rendelkezésére.

 

Mountainbike XCO és Maraton Magyar Kupa
Mountainbike XCO és Maraton Magyar Kupa

 

A maratonon induló és már szombaton a helyszínre érkező sportolókat 19:00-21:00 óra között egy „Pasta Party”-val várják a szervezők.


XCO Magyar Kupa kiírás
Online nevezés

 


Online nevezés

 

Fontos információ, hogy az Olimpiai Cross futamra elég regisztrálni, az Endura Villapark Vértes Maratonra viszont csak a befizetett nevezési díjjal válik elfogadottá a regisztráció.

Az előnevezést meghosszabbítottuk!
Előnevezni Május 8. 12:00h –ig lehet!

A versenyközpont GPS koordinátái: N: 47,48454; E: 18,38759;

Jó versenyzést kívánunk!

 

 

Hirdetés