Kerékpárt egészségpénztárra? Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/04/14
Az egészség megörzésére és szervezetünk fittentartására a kerékpár egy kitűnő eszköz. Bár a tavalyi évben változtak a törvények, még ma is lehet egészségpénztári keretre kerékpárt, sporteszközt vásárolni...
Hirdetés

Az egészség megörzésére és szervezetünk fittentartására a kerékpár egy kitűnő eszköz. Szinte bárhova el lehet vele jutni és nagyobb megeröltetés nélkül mozgatja meg, az egész testünket. Akár munkábajárásra akár kikapcsolódásra használjuk a lényeg, hogy mozgunk, amit valljuk be egyre kevesebbszer teszünk. Bár a tavalyi évben változtak a törvények, de még ma is lehet egészségpénztári keretre kerékpárt, sporteszközt vásárolni, csak személyi jövedelemadót kell utána fizetni.

Pénztára válogatja, hogy ezt milyen módon oldja meg, az ügyfelével, de a lényeg, hogy így még mindig csak 36%-át fizeti ki a vevő a kerékpárnak és a többit a kerete terhére írnak jóvá, amit ha az ember egészséges inkább nem gyógyszerre hanem megelőzésre költhet. Azért szerencsére van néhány olyan szolgáltató ahol ezt a veszteséget egész jól  ellensúlyozzák az egészségpénztári tagoknak.

Az ügyes vásárló akár 5-10-15% kedvezményt is kaphat, ha jól körülnéz a szolgáltatók között (ami általában a pénztárak honlapján megtalálható). Persze érdekes, hogy még mindig egy olyan országban vagyunk kénytelenek élni, ahol a megelőzést sorolják második helyre. Reméljük, hogy ez idővel megváltozik és nem csak a természet hanem az állam is több lehetőséget ad az egészséges életvitelre.
 

AKCIÓ - A cikk szerzője,a Bringaboard.hu május 31-ig minden egészségpénztári tagnak 15% kedvezményt biztosít!
A Bringaboard.hu az alábbi egészségpénztárakkal van szerződéses kapcsolatban:

Allianz Hungária Egészségpénztár
AXA Egészségpénztár
Balzsam Egészségpénztár
Danubius Gyógyüdülők Országos Egészségpénztára
DIMENZIÓ Egészségpénztár
Egészségért Egészségpénztár
Extra Fitt Egészségpénztár
Fitt Egészségpénztár
Életút Egészségpénztár
Generali Önkéntes Egészségpénztár
K& H Medicina Egészségpénztár
MKB Egészségpénztár
OTP Országos Egészségpénztár
Postás Egészségpénztár
Questor Egészségpénztár
Tempo Egészségpénztár
Vitamin Egészségpénztár

Hirdetés