Kerékpársáv lesz a Kiskörúton Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2007/07/30
A főváros engedett a kerékpárosok nyomásának és a tervező tanácsának ellenére mindkét irányban kerékpársávot épít a a fővárosi Kiskörútra. A bringások a sikeren felbuzdulva a Margit híd "bringasávosítása" érdekében terveznek akciót.
Hirdetés

A főváros döntését a biciklisszervezet nagy győzelemként értékeli, hiszen az ő tiltakozásuk kényszerítette rá az önkormányzatot a bringasávok megépítésére, annak ellenére is, hogy ezt a tervező nem javasolta. A főváros vezetése ugyan korábban már - a belváros rehabilitációjáról szóló Budapest Szíve Programban - berajzolta a kerékpárutat a Kiskörútra, de májusban kiderült, az Astoria és a Fővám tér közötti szakasz felújításának terveiből mégis kimaradt. A kerékpáros szervezetek már demonstráció szervezésén gondolkodtak, de Demszky Gábor főpolgármester megígérte, áttekintik a terveket, és megvizsgálják, hogyan lehetne mégis megépíteni a bicikliutat.

A tervező az újbóli vizsgálat után is azt javasolta, hogy inkább a párhuzamos mellékutcákban oldják meg a kerékpáros közlekedést. A főváros ennek ellenére úgy döntött, hogy a kerékpáros sávokat a körút mindkét oldalára megépíti. A következő "projekt" a Margithíd felújításának kerékpárbarát megvalósítása lesz. A kezdeti elképzelések szerint ugyanis csak az egyik oldalon, a járdán lenne kijelölt kerékpársáv.

Hirdetés