Menü

2007.12.14.     Hozzászólás 0

turizmus.com

Kerékpáros mintaprojekt terve Nyugat-Balatonon

Bodor Ádám, a kerékpáros ügyekért felelős miniszteri megbízott felvetette annak lehetőségét, hogy a Zalakarost is magában foglaló térségben egy kerékpáros mintaprojekt jöjjön létre.

A Kis-Balatont és a közeli, termálfürdővel rendelkező településeket is magába foglaló térség kerékpáros turizmusának fejlesztésében érdekelt civil szervezet létrehozásáról tanácskoztak a napokban Zalakaroson, az eseményen részt vett Bodor Ádám, a kerékpáros ügyekért felelős miniszteri megbízott is.

A politikus szólt a hazai és európai uniós pályázati lehetőségekről, azok igénybevételére biztatva a jelenlévőket. Számos komplex fejlesztés megvalósítását ígérte, ugyanakkor felvetette annak lehetőségét, hogy a Zalakarost is magában foglaló térségben egy kerékpáros mintaprojekt jöjjön létre. Mint rámutatott, erre minden lehetőség adott.

A tanácskozáson elhangzott: a szervezet - melynek neve Termálút Kerékpáros Egyesület lehetne a javaslatok alapján - létrehozása, a fejlesztések megvalósítása várhatóan 2009-re realizálódhatna.