Kerékpáros kihívások Alsó-Ausztriában

Kerékpáros kihívások Alsó-Ausztriában

(x) - Támogatott tartalom
2015/04/15
Mountainbike-al a Bécsi Alpokban

Bike the Bugles és Semmering

A Keleti-Alpok kapujában, az 1000 domb vidékén található Krumbach települése Alsó-Ausztriában található, mely ideális kiindulópont egy kerékpáros kiruccanáshoz. Krumbach településről több MTB-os útvonalat is felfedezhetünk.
Aegy közepes nehézségű szakasz. A 16,1 km-en 512m emelkedővel kell megbirkóznunk..
A Herz & Kreislauf, azaz a szív-vérkeringés útvonal nem hangzik rosszul. Bad Schönauból indul a 21km-es túra, mely során kb. 1,5 órán keresztül küzdhetünk az emelkedőkkel. Legalacsonyabb pontja 422m, legmagasabb 897m.

Tipp: 2015.08.30-án rendezik Krumbachban a Bike the Bugles MTB maratont. 

Egy, már a síterepeiről jól ismert település Semmering, ahonnan szintén kiváló lehetőség adódik hegyes-völgyes, vadregényes tájon való tekeréshez. Ilyen pl. a Semmering-Világörökség kör. A túra 36 km hosszú, összesen 769m szintkülönbség legküzdése a nehéz kategóriába sorolandó. A útvonal a Gloggnitzi pályaudvarról indul és elhagyatott országutakon vezet Schottwien és Maria Schutz irányába Semmeringre. A túra legmagasabb pontja, 1025m elérese után vissza vezet az utunk Gloggnitzbe.

Semmering 20 Schillinges kilátás Forrás: Niederöstereich Werbung M.Liebert
Semmering 20 Schillinges kilátás
Kép forrása: Niederöstereich Werbung M.Liebert

A Dunai kerékpárút nehezített verziója

Ha a ausztriai szakaszáról beszélünk, sokaknak a kellemes sík terep, a Dürnsteini kék templom és várrom vagy a Melki apátság juthat eszébe. Nem is gondolnánk, hogy ezen a festői részen a moutainbike-fanok is megtalálhatják számításaikat. Az egyik javaslatunk a Kaiser Strecke, útközben sok látnivalóval rendelkezik. A túra Pressenbeug településről indul kb. 30 km hosszan 865m emelkedővel és a közepes nehézségű kategóriába tartozik. A útvonal és a Mühlberg-Fun útvonal hasonló nehézségű terepek, melyek a www.also-ausztria.info oldalon megtekinthetőek.

Dunai bringás Forrás: weinfranz.at
Dunai bringás
Kép forrása: weinfranz.at

A Kamp-Thaya-March kerékpárútvonal 422km

Ausztria észak-keleti csücskét járja be, három folyó folyását követi elképesztően kontrasztos tájakon át, a cseh határ melletti vadromantikus régióban, a Waldviertel és a Weinviertel területén. A kerékpárút a Duna menti Kremsből a Waldviertel és a Weinviertel tájain, majd a marchfeldi ártéri vidéken át, többnyire még felfedezetlen, a főutaktól és a tömegturizmustól távol, egészen Bécsig vezet 400 km-en keresztül. A végig táblákkal jelzett változatos kerékpártúra a három folyó mentén sportosan izgalmas. Részben komolyabb emelkedők jellemzik a Waldviertelben, míg a Weinviertelben nagyrészt lefelé visz az út, aztán lankás dombokon át Retz és Laa/Thaya érintésével Marcheggig vezet. A túra megtételére legalább egy hetet, de inkább hosszabb időt tervezzen. Fénypontjai: Loisium borélményvilág Langenloisban, Rosenburg reneszánsz kastélya, altenburgi, zwettli és gerasi apátság, retzi élménypince, Laa termálfürdője.

Kamp-Thaya-march kerékpárútvonal mentén Forrás: Niederösterreich-Werbung Michael Liebet Galgenberg
Kamp-Thaya-march kerékpárútvonal mentén
Kép forrása: Niederösterreich-Werbung Michael Liebet Galgenberg

Információ, szuper csomagok: www.also-ausztria.at