Kerékpáros filmajánló a hosszú, téli estékre Hír

Kerékpáros filmajánló a hosszú, téli estékre Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2020/12/21
Látványos mountain bike filmek a hideg, hosszú téli estékre.
Hirdetés

Vannak, akik a hideg idő beköszöntével „szögre akasztják” lovukat, és vagyunk mások, akik télen sem állunk le, mi több, alig várjuk, hogy leessen a hó és csapathassunk egy jót benne. Ami viszont többnyire közös bennünk, hogy mindannyian vágyódunk a melegebb és zöldebb szezonra.

Ezt a szürke és hideg, és a pandémia által még nehezebb időszakot szeretnénk kicsit könnyebben átvészelhetővé tenni az alábbi kis összeállításunkkal, melyekben igazán látványos, vérpezsdítő, és ingyenesen megnézhető mountain bike filmeket találtok. Azt nem ígérhetjük, hogy mire a lista végére értek, itt a tavasz és újra szabadon utazhatunk, de új tervek megalkotásához inspirációkat biztos meríthettek innen. 

Egész estés kerékpáros filmajánló

Return to Earth

Az időt, amit a Földön kaptunk, vagy okosan, minden pillanatát megtöltve kell megélni, vagy hagyjuk kárba veszni. Látványos felvételeken keresztül érezhetjük át a terepkerékpározás adta élményt.

Kerékpáros filmajánló a hosszú, téli estékre-1
Return To Earth
Kerékpáros filmajánló a hosszú, téli estékre-1
Forrás: Red Bull

I Just Want To Ride

Lael Wilcox rekord döntési kísérlete, a világ legkeményebb bikepacking kihívásán – Kanadából Mexikóig bringával! Sikerül-e első női összetett győztesként célba érnie? 

The Moment

A pillanat, mely tele volt hatalmas bukásokkal, létraszerű fa-tákolmányokkal, és őrült elképzelésekkel, de legfőképp jó hangulattal. Legendás arcok mesélnek a freeride kialakulásáról, mely nagyban befolyásolta a mountain bike későbbi fejlődését.

Kerékpáros filmajánló a hosszú, téli estékre-2
The moment
Kerékpáros filmajánló a hosszú, téli estékre-2
Forrás: Red Bull

Vision

Egy látomás a freeride és a mountain bike jövőjéről, Veronique Sandler és Tahnée Seagrave elméjén keresztül. Inspirációkat gyűjtve az utcákról, a dirt pályákról és freeride nyomvonalakról egyaránt.

Kerékpáros filmajánló a hosszú, téli estékre-3
Vision
Kerékpáros filmajánló a hosszú, téli estékre-3
Forrás: Red Bull

From here to there

Aki még nem találkozott volna Chris Akrigg nevével azért, aki pedig már látta mire képes a srác, azért. Íme az Ő életútja

Ha csak néhány perces kikapcsolódásra vágysz...

Danny MacAskill’s Gymnasium

Egy skót srác, aki kerékpárral felfoghatatlanul könnyeden mozog, legyen szó akár egy ösvényről, vagy épp egy tornateremről… Ja, hogy itt súlyzók, trambulinok, és korlátok vannak? Ezektől sem riad vissza Danny, ha egy kis edzésről van szó.

Fabio Wibner – Home Office

A pandémia okozta szigorításokat nehéz elviselni, főleg egy olyan embernek, akinek az élete a mozgás… a kerékpározás. Az osztrák fenegyerek megmutatja, hogyan lehet túlélni a bezártságot.

From the Ground Up

A sok külföldi videó után, íme egy kis hazai! Nagy Oszkár több helyszínen rögzített videójában elsődlegesen a dirtre, és slopera fókuszál. 

Hirdetés