Kerékpáros fesztivál Zalakaroson Hír

outdoorsport.hu
2007/06/22
Július 21-22-én (szombat vasárnap) a Vuelta Sportegyesület két napos kerékpáros fesztivált rendez a gyógyvizéről és szállodáiról híres nyugat-magyarországi kisvárosban, Zalakaroson.
Hirdetés

Magyarország első kerékpáros és wellness szállodája, a 4 csillagos Hotel Karos Spa jóvoltából a versenyeken 10 wellness hétvége talál gazdára!
Július 21. szombat – K&H Zalakaros Maraton
Szombaton egy országúti túraversenyt (kerékpáros maratont) szerveznek, elsősorban amatőrök részére. A két rövidebb túrát (6 és 15 km) mindenki le tudja tekerni, akinek bármilyen típusú kétkerekű sporteszköze van. A túrát a Yanko’s Bike Team tagjai vezetik. Külön értékelés nincs. Fejvédő használata ajánlott!

A két hosszabb túraversenyre (52 és 90 km) azok jelentkezését várják, akik a sportos kikapcsolódás hívei. Az 52 km-es távon külön értékelik az országúti és a mountain bike kerékpárral nevezőket. A legtöbb indulót hozó Spinning klubot külön díjazzák. A versenyeken a fejvédő használata kötelező!

Július 22. vasárnap – Groupama MTB Országos Bajnokság

A Zalakaros melletti erdőben szervezik a mountain bike sportág olimpiai cross (XCO) szakágának idei magyar bajnokságát. Az ország legjobb mountain bike-osai versengenek a város fölötti domboldalon, egy rendkívül látványos pályán – a tét nem kicsi: a verseny egyben az olimpiai kvalifikáció egyik állomása is! A szervezők sok szeretettel várnak minden érdeklődőt és szurkolót a versenyre reggel 9-től délután 16 óráig, a kilátó melletti szánkópályánál. A felnőtt kategóriák rajtja 14 órakor lesz.

Azok számára, akik szeretnék magukat kipróbálni egy igazi kemény pályán, ott ahol a profik is tekernek, egy amatőr futamot is szerveznek vasárnap 12 órától. Nevezni a helyszínen lehet 11 óráig.

A gyerekek se unatkoznak

Mindkét napon kerékpáros gyerekprogramokkal (ügyességi pályák) és ugráló-várral várják a gyerekeket és a családokat a zalakarosi Gyógyfürdő téren a HARIBO Gyerek-szigeten.

Részletes információk: www.vuelta.hu E-mail: info@vuelta.hu
Hirdetés