Kalandtúra Két Keréken 2013 Hír

Kalandtúra Két Keréken 2013 Hír

K3-VDO.hu
2013/04/11
Ezúttal a Gerecsében csapathatsz egyet a csapatoddal próbára téve saját és társaid képességeit!
Hirdetés

"A K3 egy olyan kerékpáros verseny, ahol nem az dönt, kinek jobb az erőnléte. Nem számít, ki tud jobban bringázni, és milyen bringával érkezett. Ami igazán számít, az a taktika és a csapategység. A feladat egy tájegység bejárása kerékpárral adott maximális szintidőn belül, a lehető legtöbb pontot összegyűjtve, miközben az eszedet is használod."

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Kalandtúra Két Keréken (vagy röviden csak K3) a Kárpátok Vándorai Természetjáró Egyesület jóvoltából. Ezúttal a szervezők a Gerecsében rendezik meg a bázisul szolgáló Tardoson a biciklis tájékozódási versenyt.

 

- Mi adta az ötletet egy ilyen jellegű kerékpáros verseny megrendezésére?
A gyalogos túrázók körében régóta népszerűek az ún. tájékozódási túraversenyek, melyek mind fejben mind erőnlétben igénybe veszik a résztvevőket. Ezek a jellemzően csapatversenyek alkalmanként több száz résztvevőt vonzanak, és nagyon jó hangulatú eseményeknek bizonyultak. Hasonló légkört, ill. kultúrát igyekszünk a kerékpárosok körében is meghonosítani a K3-mal.

 

- Mióta létezik a rendezvény?
A Kalandtúra Két Keréken 2008 nyarán debütált először, amikor is a Pilis Visegrádi-hegység területén állítottuk fel a pályát. A csapatok visszajelzése megerősített minket a folyatatást illetően, így 2009-ben a Vértes, 2010-ben a Börzsöny rengetegében, majd egy év pihenő után 2012-ben a Karancs-Medves tájegységen küzdhettek meg a csapatok egymással és a tereppel.

 

- Pár szóban összefoglalnád a K3 lényegét?
A K3 röviden egy stratégiai jellegű, tájékozódási túraverseny, ahol nem csak az erőnlét, hanem a tereppontok tetszőleges begyűjtése során a csapat taktikája is döntő. Azaz nincs kijelölve egy pálya, hanem egy adott régión belül számtalan tereppont van szétszórva, amit a versenyzőknek először a térképen majd a helyszínen kell beazonosítaniuk. Ezek felkeresése tetszőleges sorrendben és mennyiségben történik, így az egyes résztvevők sokszor teljesen külön útvonalakon járnak. Ráadásként az évente változó terepnek, illetve tájegységnek köszönhetően garantáltan élményben gazdag program.

 

- Mik voltak a tapasztalatok az eddigi versenyek alapján?
Mint szervezők, úgy gondoljuk, hogy sikerült valami újat csempésznünk a hazai bringás életbe. A versenyzők visszajelzései is pozitívak, van létjogosultsága a rendezvénynek. Ha a K3 a jövőben széles körben ismertté válik, úgy meghatározó találkozási pontja lehet a magyar amatőr kerékpárosoknak.

 

- Hová „költözik” idén a K3 bázisa? És mikor lesz a rendezvény?
2013. május 3-5 a dátum, maga a verseny 4-én, szombaton lesz. És idén Tardoson lesz a bázis, ahonnan a Gerecse ösvényeit vehetik célba a versenyzők.

 

- Milyen újdonságokra lehet számítani?
Azok számára, akik már leérkeznek május 3-án, pénteken, izgalmas programokkal, nyereményekkel készülünk, de ez még maradjon egyelőre a mi titkunk! Valamint idén a csapatok a sprint vagy túlélő táv közül választhatnak. Így összesen két kategória lesz jelen az idei K3-on. Természetesen kategóriánként külön díjazzuk a nyerteseket. Ezévben először a „király” kategóriában, azaz a túlélő távon legjobban teljesítő gárda kupát is nyer. Zsinórban három győzelem után a ká-köb kupa örök tulajdonosává válik a csapat.

 

- Említetted a sprint és a túlélő kategóriát. Mondanál pár szót a két kategória közötti különbségről?
A két kategória között a maximális szintidő a különbség. A sprint kategóriában 8 óra áll rendelkezésére, míg a bevállalósabbaknak a túlélő kategóriát ajánljuk, ők 12 óra alatt kell teljesítsenek.

 

- Kiknek ajánlanád a részvételt?
A kihívást mindenki maga határozza meg, attól függően milyen kategóriában indul és mennyit szeretne tekerni, hiszen az, hogy hány pontot keres fel egy csapat az csak rajta múlik. A terep és a szervezők csak segítséget, illetve feladatot adnak ehhez.

Azonban szeretnénk, ha az esemény nem csupán egy verseny lenne a naptárunkba, hanem közösségformáló programmá is válna. A célunk, hogy mindenki jól érezze magát, aki eljön, jobban megismerjék az adott tájegységet, és a K3-nak bázist adó települést is. Éppen ezért várunk mindenkit már péntek este a tardosi bázisra, mert mint már említettem remek programokkal készülünk a résztvevők számára! Szombaton a verseny után is jár a szállás a versenyzőknek, amit érdemes is kihasználni, mert teli hassal, izomlázzal nem a legkellemesebb hazautazni, viszont annál jobban tud esni a közös anekdotázás, élménymegosztás, fényképnézegetés. És a vasárnap reggeli teát pedig úgy fogjuk elkészíteni, hogy feltegye azt a bizonyos pontot az „i”-re.

 

- Hogyan lehet jelentkezni a versenyre? 
Nevezni csak előzetesen lehet egy nevezési lap kitöltésével, amit az esemény hivatalos honlapján keresztül el tudtok érni. A nevezés április 25-ével lezárul. Szóval, aki szeretne jönni, az nevezzen minél előbb!
A nevezés pontos információit az esemény hivatalos honlapján a http://k3-vdo.hu/ oldalon lehet megtalálni.

 

- Az indulók milyen díjazásban részesülnek?
Az összes induló ajándék pólóval, kitűzővel és oklevéllel térhet haza, a fő támogatónknak, VDO-nak köszönhetően pedig a kategóriák legjobbjai értékes nyereményekkel is gazdagodnak. Illetve idéntől a K3-kupa is jár a legjobb csapatnak.

 

- Kedvcsinálóként mit üzennél a bringásoknak?
A kalandvágyó bringásokat idén is gyönyörű táj, technikás pálya, és lelkes szervezőgárda fogja várni. Ahogy mondani szokás, aki volt már, az azért, aki még nem volt, az pedig azért jöjjön el, és tapasztalja meg a K3 élményét! Kalandra fel!

 

További részletek és minden tudnivaló a rendezvényről:
www.k3-vdo.hu
Nevezni csak előzetesen lehet, április 25-ig!
Találkozzunk 2013. május 3-án, Tardoson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés