Jöjjön a nyaralás, jöjjön a kerékpár!

Jöjjön a nyaralás, jöjjön a kerékpár!

Támogatott tartalom
2023/06/05
Mesés tájak Alsó-Ausztriában

Hűvös szellő borzolja a hajunkat, miközben mesés tájakon suhanunk. Csupán a lélegzetünk zavarja meg a határtalan idillt. Ugye csábítóan hangzik? Pattanjunk akkor hát nyeregbe és irány Alsó-Ausztria, ahol hat lélegzetelállító kerékpáros felfedezőtúra vár ránk. Rejtett gyöngyszemek, kellemes szálláshelyekkel és kiváló vendéglőkkel. Elárulunk néhány bennfentes tippet, amelyet csak a helyiek ismernek. Kerékpározzunk együtt, hogy megszeressük, és legyen ez a hely a kedvencünk!

Kezdjük az Ybbstal-kerékpárúttal.

Útközben hűs folyók, vad patakok és festői alpesi tavak kínálnak frissítő megállókat. Egyedülállóan izgalmas túra, amely az érintetlen természetben különleges erőterek mentén vezet, bájos szálláshelyekkel övezve, ráadásként rusztikus vendéglőkben csitíthatjuk éhünket.

Kell ennél több?

Ha ez mégsem lenne elég, és pörgősebb élmények felé húz a szívünk, akkor a Wexl Trails az ideális úti célunk.

Ha a flow-trail, jumplines vagy downhill kifejezésektől nem ijedünk meg, és nem szalad ráncba a homlokunk, akkor ez a mi tökéletes úti célunk. Errefelé az adrenalin, az akció és a szabadságérzés a mindennapok része. Apropó, oldalunkon azt is eláruljuk, hol térhetünk nyugovóra, és arra is feleletet kapunk, hogy az elégetett kalóriákat hol pótolhatjuk. De nem csak a meredek downhill pályákon szerezhetünk életre szóló élményeket.

Jöjjön a nyaralás, jöjjön a kerékpár!-3
Jöjjön a nyaralás, jöjjön a kerékpár!-3
Forrás: Wextrails

Történelem kerékpáron

Az Iron Curtain Trail (EuroVelo 13) nemcsak a fizikai erőnlétet edzi, de a történelem megértését is segíti. Utunk hajdani tanknyomvonalak, határkerítések és régi bunkerek mentén vezet, kerekezve megyünk vissza az időbe, a vasfüggöny maradványait nézve. Mielőtt túlságosan belemerülnénk a múltba, látogassunk el a honlapra, ahol további remek tippeket találunk. Az inspiráló Bécsi-erdőn keresztül vezető kerékpáros felfedezőtúra a történelem egy egészen más aspektusát tárja elénk.

Az itteni kastélyokban egykoron nemesek éltek. A Klöster-Kaiser-Künstler kerékpártúra művészeti és kulturális látnivalók sokaságát kínálja. A páratlan szépségű tájon kerekezve közvetlenül tapasztaljuk meg, éljük át a művészet pallérozottságát. Utunk során milliónyi inspirációt kapunk, a moderntől a klasszikusig mindet magunkévá tehetjük. A művészettel kapcsolatok élmények mellett a kulináris élvezetek is végigkísérnek. Ha pedig a művészetről és a kultúráról szóló diskurálásban torkunk kiszáradt, kerekezzünk el a kiváló pincesorokhoz. Ezért az élményért érdemes a kerékpáros nyaralást meghosszabbítanunk.

Jöjjön a nyaralás, jöjjön a kerékpár!-2
Jöjjön a nyaralás, jöjjön a kerékpár!-2
Forrás: Stefan Mayrhofer

Bor és bringa

Retz környékén a bor bájos kis házakban lakik, és tárt ajtókkal várja a megszomjazó kerékpárosokat. A Retz körüli kerékpáros csillagtúrák szőlőskertek mentén navigálnának, a legszebb pincesorokon keresztül vezetnek végig bennünket. A nagy eufória közepette jusson azért eszünkbe a nem hivatalos mottó is: Don’t drink (túl sokat) and bike!

Feledhetetlen felfedezőtúráinkon frissítő fürdőtavak, akciódús ösvények, a művészeti és kulturális élet csúcspontjai kísérnek, a történelem tanúi, a pincesorok hősei a szemünk előtt elevenednek meg. Ha pedig fáradság lesz úrrá rajtunk, lazításként a „töltődjünk fel, kérem” mottóhoz hűen igazodva, kerekezzünk le a Duna-partra.

Jöjjön a nyaralás, jöjjön a kerékpár!-1
Jöjjön a nyaralás, jöjjön a kerékpár!-1

Duna-parti kerékpározás

Ausztria leghosszabb és leghíresebb folyója nemcsak áramot termel, embereket, árukat szállít, de a világ minden táján keringőzni hív. A Duna-menti kerékpárút is ugyanolyan sokoldalú, mint a Duna. Páratlan helyekkel vár, feltöltődést kínál, felejthetetlen találkozásokkal és élményekkel ajándékoz meg, amelyek hevesen megdobogtatják a szívet. Az összes kerékpáros felfedezőtúra itt található: https://www.also-ausztria.info/kerekparozas