Már itthon is elérhető az ár/érték bajnok Geosmina bikepacking táska

Már itthon is elérhető az ár/érték bajnok Geosmina bikepacking táska

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc - Bringaland - Támogatott tartalom
2021/08/04
A bikepacking térhódításával egyre több kifejezetten ezen felhasználási módhoz tervezett kiegészítőt találunk a boltok kínálatában, melyek között mind minőségben, mind árban nagy különbségeket lelni. A spanyol Geosmina kiváló ár-érték arányú termékeket kínál...

De mi az a bikepacking?

Röviden összefoglalva a bikepacking sportos, többnapos kerékpártúrázás. A bringás kalandok azon formája, melyek során a lehető legjobban kerülve a szilárd burkolatú utakat, a hatékonyság növelése céljából, a természethez való még közelebbi élmény eléréshez az önellátáshoz szükséges kellékeket magunkkal visszük. Persze ebben benne van az a cél is, hogy lehető legkevesebb, legszükségesebb felszerelést pakoljuk el, emiatt gyorsabban és jobb menettulajdonságokkal tehetjük meg ugyanazt az utat, mint ahogyan azt egy klasszikus túratáskás kerékpározás lehetővé tenné. 

Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-14
Geosmina kerékpáros táska
Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-14
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

A bikepacking táskák elhelyezése és súlyelosztása jelentősen növeli a kerékpáros stabilitását, terepen való manőverezhetőségét. Ezek mellett további előnye ezen táskák használatának, hogy nincs szükségünk csomagtartók felszerelésére. 

Kerékpáros táskák Spanyolországból

A Geosmina cég kínálatában kifejezetten bikepacking táskákat és egyéb kiegészítőket találunk, igen széles választékban. Minden termékük közös jellemzője a tartós és könnyű nylon alapanyag, valamint az extrém körülmények között végzett tesztelés (többek között az Andok hegyi útjain, Ázsia sivatagjaiban, és Irán illetve Izland zord időjárási körülményei között), melyeknek köszönhetően minden Geosmina termék hosszú-hosszú ideig lesz hű társunk a kalandozásaink során. Ráadásul a Geosmina termékek gyártása során kiemelt figyelmet fordítanak a környezettudatosságra és az újrahasznosíthatóságra!

Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-16
Geosmina kerékpáros táska
Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-16
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

A jelenlegi kínálatban, melyekben kiváló ár-érték arányú közép- és felsőkategóriás termékeket találunk – a váztáskák kivételével minden modell víz- és porálló, de hamarosan ezek a termékek is kiválóan védik majd a nedvességtől a cuccaidat!

A termékek gyártásánál olyan technológiákat használnak, mint például

- a laminálás, mellyel a különböző nylon lemezek illeszkedését fedik le, hogy teljesen vízzáróvá váljanak

- a belső TPU védelem, mely az űrtechnológiából érkezett a kerékpáriparba, és hőre formázható poliuretán laminálást takar, a még hatékonyabb és tartósabb vízállóság elérése érdekében 

- nylon 210D piramis mintás struktúrával készült anyag, melyek kiválóan ellenáll a szakadásnak és hőségnek, gyorsan szárad, és strapabíró

- vízálló cipzárak, melyek nem csak könnyed nyithatóságot nyújtanak, de növelik a táskák vízállóságát is

- 3M logók és részletek, melyek hatékony fényvisszaverő képessége növeli a láthatóságunkat

Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-20
Geosmina kerékpáros táska
Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-20
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

Geosmina kerékpáros táskák

Kormánytáska

10 literes űrtartalmú kormányra szerelhető, két végéről is pakolható vízálló táska – nagyobb ruhadarabok, hálózsák, derékalj és például sátor hordozására. Alapanyagának merevsége révén kevés bepakolt cucc mellett is megfelelően tartást biztosít, nem befolyásolja a kormányzás stabilitását. És ha már alapanyag: a 210D nylon teljesen vízálló, egy vízlepergető poliuretán (PU) kezeléssel „megerősítve”, mely hozzájárul a száradási idő lerövidüléséhez. A táska belseje kapott egy réteg hőre formázható poliuretánt (TPU), és az illesztések forrasztott laminálással lettek ellátva.

Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-10
Geosmina kerékpáros táska
Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-10
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

Felrögzítése a tépőzáras hevederek segítségével könnyedén és gyorsan történik – a kormány felöli részén megerősített panel található, hogy még ellenállóbb legyen. A táska Hypalon paneljeire felszerelhető lámpa, vagy az extra hevederek segítségével további cuccok rögzíthetők. Ajánlott maximális terhelhetősége 4 kilogramm. Tömege mindösszesen csak 290 gramm. Mérete 630×270×270 mm.

Felsőcső táska

Bikepacking bringázásaink során a könnyedén, gyorsan elérhető cuccainkat a kerékpárváz felsőcsövére szerelhető, 210D nylonból készült és forrasztott illesztésekkel rendelkező vízhatlan táskába helyezhetjük el, mely két méretben érhető el: Small (0,6 liter űrtartalom) és Large (1 liter) változatban. A táskák kaptak egy poliuretán (PU) kezelést is, így lerövidül a száradási idő.

Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-7
Geosmina kerékpáros táska
Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-7
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

A táskák belseje egy kivehető belső tok segítségével két részre van osztva – ez a funkció megszüntethető – kicsi zsebekkel kiegészítve, melyekbe egy, közös cipzárral nyitható nyíláson keresztül pakolhatunk. Természetesen teljes mértékben vízálló. Felrögzítésük cserélhető és áthelyezhető tépőzáras hevederek segítségével történik (mely hevederekből két szettet is kapunk a táskához. A kisebbik 210×55×100 mm, a nagyobbik 260×55×100 mm befoglaló méretű. Például energiaszeletek, szerszámok, kamera, pótakkumulátor, mobiltelefon vagy kulcsok hordozására.

Váztáska

Ezek a típusú táskák a váz elülső háromszögébe belülre kerülnek, és olyan holmik hordására alkalmasak, amelyek nehezebbek, mint például pótakkumulátor, kamera, pumpa, pénztárca... A Geosmina három különböző méretűt kínál ebből a termékből, hogy a lehető legtöbb fajta kerékpárvázhoz megfelelő illeszkedést biztosítson – ezek mindegyike a 210D nylon vízálló és vízlepergető poliuretán (PU) kezeléssel ellátott anyagból készült. A Small 2.5 literes (390×280×55×110 mm), a Medium 3,5 literes (440×320×55×130 mm), míg a Large 5,5 literes (510×345×55×155mm) kivitel. A külső héj vízlepergetős, mely révén ellenállnak a felcsapódó víznek és a könnyed zápornak is. 

Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-9
Geosmina kerékpáros táska
Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-9
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

A táskák két részre osztott belseje két oldalról egy-egy hatalmas cipzárral nyitható szájon át érhető el, melyben zsebek, kulcstartók találhatók. Felrögzítésük cserélhető és áthelyezhető tépőzáras hevederek segítségével történik. Nagyon könnyűek, hiszen tömegük csak 125, 140 illetve 160 gramm. 

Hátsó táska

A hatalmas tárolókapacitás miatt ezek a táskák kiválóan alkalmasak a ruházat, törülköző, cipő, kabát és akár a hálózsák elhelyezésére. 210D nylonból készült, mely anyag teljesen vízálló, de ezen felül még kapott egy vízlepergető poliuretán (PU) kezelést is, ami lerövidíti a száradási idejét. Ezen belül Ripstop bélést találunk. Alsó panele pedig gumival lett bevonva, hogy még hatékonyabban ellenálljon a felcsapódó víznek.

Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-12
Geosmina kerékpáros táska
Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-12
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

A táskát két pánttal rögzíthetjük a nyereg pálcáihoz, és két széles tépőzáras hevederrel a nyeregcsőhöz. A nyeregcsővel érintkező rész tarpaulinnal lett megerősítve, mely nem csak tartósságot biztosít, de jó tapadást is ad. A táska külseje Hypalon megerősítéseket (amikhez például hátsó lámpát rögzíthetünk), valamint gumishevedert is kapott a sokoldalú felhasználhatóságért.

A táska két méretben kapható: Small (10 literes) és Large (15 literes), melyek maximális terhelhetősége 5 kilogramm!

Nyeregtáska

Amikor kevesebb felszereléssel vágunk neki az útnak, szerszámainknak biztosít megfelelő helyet ez a 0,6 literes űrtartalmú  nyeregtáska. 210D nylon alapanyaga és forrasztott illesztései révén teljesen vízálló, de kapott még vízlepergető poliuretán (PU) kezelést is, ami felgyorsítja a száradást. 

Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-20
Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-20

A táska tépőzárakkal rögzíthető a nyeregcsőhöz illetve a nyereg pálcáihoz. Belső váza révén stabil tartást biztosít.

Villára való táska

Amikor extra sok cuccunk van, vagy egy másik táskát váltanánk ki egy alacsonyabban elhelyezkedő táskával, akkor jön képbe a villára szerelhető táska. Ezt a modellt egy a villára szerelhető műanyag váz, és egy teljesen vízálló 210D nylonból készült táska alkotja. Ez utóbbi kívülről egy vízlepergető poliuretán (PU) kezelést, belülről pedig egy réteg hőre formázható poliuretánt (TPU) kapott. A táska alja dupla réteg 840D anyag, ami rendkívül tartós. 

Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-1
Geosmina kerékpáros táska
Itthon is elérhetők a Geosmina táskák-1
Forrás: Paraferee - Mozgásvilág

A szett váz része nem csak a táska szállítására alkalmas, de vizespalackok, hálózsákok vagy derékaljak is felrögzíthetők rá. A váz felrögzítéséhez két a kulacstartó szabványos csavartávolságára elhelyezkedő csavar szükséges, így nem csak villára, hanem a kerékpáron máshova is felhelyezhető. A vázhoz a táska (vagy más cucc) hevederek segítségével rögzíthető – űrtartalma 4 liter, míg a tömege a vázzal együtt 310 gramm. A váz terhelhetősége 5 kg.

Ha jó ár-érték arányú táskákat keresel a kerékpáros kalandjaidhoz, a Geosmina termékek nagyszerű társaid lesznek! Napjainkban a Geosmina táskák 25 országban kaphatóak – köztük most már Magyarországon is! Keresd a táskákat a Bringaland Kerékpárbolt kínálatában.

Bringaland.hu

Hirdetés
Hirdetés