Idén is keresik az Év Kerékpárútját!

Idén is keresik az Év Kerékpárútját!

Támogatott tartalom
Támogatott tartalom
2021/04/30
Ma indul a szavazás - nagy a tét: melyik az ország kedvenc kerékpárútja?

A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat keretében a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub pályázatára március 19. és április 4. között 46 pályázat érkezett. A szakmai zsűri ezekből válogatta ki a 11 legjobbat, melyekből a nagyközönség választhatja ki Magyarország kedvenc bringaútját május 10-ig.

Idén is keresik az Év Kerékpárútját!-2
Idén is keresik az Év Kerékpárútját!-2

Az Év Kerékpárútja címet az a kerékpárút kaphatja meg, amely turisztikai és közlekedésbiztonsági szempontból példaértékű útvonal. A pályázat célja, hogy a kerékpározók, kerékpáros turisták megismerjék az ország legizgalmasabb útvonalait. Emellett a kampány felhívja a nagyközönség figyelmét, hogy az utak építése, fejlesztése és fenntartása is folyamatos munkát igényel. Ezért a jelöltek közé bekerültek régebbi, de jól karbantartott szakaszok is. A Közlekedési Kultúra Napja és a kampány legfontosabb mondanivalója, hogy a kerékpárutak csak akkor érik el céljukat, ha azokon biztonságosan közlekedünk, a KRESZ szabályait betartva, és a közlekedés minden résztvevőjére figyelemmel vagyunk.

A szavazás az Aktív Magyarország Facebook-oldalán zajlik; a legtöbb kedvelést begyűjtő fénykép nyeri meg az Év Kerékpárútja címet.

Idén is keresik az Év Kerékpárútját!-9
Idén is keresik az Év Kerékpárútját!-9

A következő tizenegy kerékpárútra lehet szavazni:

Pálháza–Bózsva kerékpárút

Rákos-patak-menti kerékpárút

Szilas-menti kerékpárút

Tómalom–Fertőrákos kerékpárút

Bene-patak-menti kerékpárút, Pálosvörösmart

Poroszló–Tiszafüred kerékpárút

Oroszlány–Tatabánya kerékpárút

Szob–Zebegény kerékpárút

Római-part–Szentendre kerékpárút

Deseda-tó kerékpáros kör

Veszprém–Balatonalmádi kerékpárút

Idén is keresik az Év Kerékpárútját!-4
Idén is keresik az Év Kerékpárútját!-4

A végeredményt az elmúlt évhez hasonlóan május 11-én, a Közlekedési Kultúra Napján fogják kihirdetni a szervezők. A Közlekedési Kultúra Napját a Közlekedéstudományi Egyesület 2015 óta szervezi meg – az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával – azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a biztonságos és kulturált közlekedésre. Ennek a kezdeményezésnek része az Év Kerékpárútja pályázat is.
A kerékpárutak népszerűsítésére egy videó is készült.

Hirdetés