Menü

2010.05.13.     Hozzászólás 1

Helikopteres bringázás - Rilor Wilderness 2010

A Rilor Wilderness túrán felvisznek a majd' 2000 méter magas Powerslave hegyre, ahonnan nincs más út, mint lefelé! Gyorsan...

Egyedülálló, 5 napos kalandtúrát ígér most a bringásoknak egy őrült kanadai mountain bike-os, Riley McIntosh Kanada legnyugatibb tartományában, Brit Columbiában. A Rilor Wilderness nevű túra különlegessége, hogy a résztvevőket helikopterrel viszik fel a közel 2000 méter magas Powerslave hegyre, ahonnan eszeveszett száguldás veszi kezdetét. Ehhez tényleg vakmerőnek és bevállalósnak kell lenned!

 

80726-2.jpg
80726-1.jpg

 

A 19. század végén még aranyásók vették birtokba a mostanra hegyikerékpár paradicsommá lett kanadai tájat. A Powerslave hegyvidéket azóta ellepték az adrenalint hajszoló bringások, hiszen a környezet különleges útvonalakat és eltérő nehézségi fokú pályákat kínál.

 

3 kőkemény nap a kanadai hegyeken, csak bevállalósaknak!

Az ötnapos kirándulásból három nap jelent igazi megpróbáltatást. Az első nap programja csak egy laza túra a ház és a közeli völgy között, ezt tekintsd amolyan ízelítőnek, az igazi őrület csak ezután jön!

A következő napon 8-kor ébresztő, 9-kor indulás, végre letekerhetitek az első nagy utat Sundownertől a H-Roadig. Délután egy másik izgalmas terep vár a bringásokra: 1500 méternyi homokos talaj. A nap végcélja egy Wakefield nevű kisváros, ahol a fáradt túrázó egy nagy csobbanással hűsítheti le magát a helyi tóban.

 

80726-riley-5.jpg

 

A harmadik napon indul csak a kaland igazán: előbb vad tekeréssel egy bizarr cédrus hídon keresztül, majd 1000 méternyi ereszkedéssel a Deceptacon hegyoldalról. Ez lesz a túra leglejtősebb és leggyorsabb szakasza. Ebéd után indul a Rilor atyjának, Riley McIntosh-nak, a személyes kedvence: tekerés egy 8 km-es szerpentinen Mineshaft-on. És amikor már azt hitted, vége a napnak, elkezdődik a Monster, a túra legveszélyesebb szakasza, egy 1600 méteres, meredek lejtő, melyen, ha elindulsz, tutira nem kell tekerned.

 

80726-3.jpg

 

A negyedik napon vár az igazi adrenalin bomba: a helikopteres bringázás. A túrázókat helikopterrel viszik fel a közel 2000 méter magas Powerslave tetejére. Innen gyere le, ha tudsz! Azt mondják, meg sem állsz a közeli Nelson nevű városig.  A helikopteres kerékpártúra teljesen egyedülálló, mivel eddig csak a téli sportok szerelmeseinek járt hasonló fuvar.

Az ötödik napon már nem pattantok nyeregbe, a reggeli és a csomagolás után mindenki indul haza.

 

80726-trail_gallery92.jpg

 

Mennyire nehéz a túra?
A terep közepesen nehéz, így csakis gyakorlott hegyikerékpárosoknak ajánlott! Egyes szakaszok kifejezetten kemények a meredek talaj miatt.

Mit tartalmaz a túracsomag?
A túrázókat napi háromszori étkezéssel, barátságos szobákkal, profi túravezetőkkel és megannyi elképesztő útvonallal várják a szervezők. Sőt, azokról is gondoskodnak, akik nem tudják a túra helyszínére szállíttatni bringájukat. Sajnos csak korlátozott számban, de lehet náluk bérelni a túrázásra alkalmas kerékpárokat, ezt azonban a jelentkezésnél jelezned kell.

 

80726-riley-9.jpg

 

Nézd meg videón mi vár rád, ha bevállalod.....

A 2010-es túrák időpontja:
Szeptember 1-5
Szeptember 6-10
Szeptember 11-15
Szeptember 16-20
Szeptember 21- 25
Szeptember 27- 30
Október 1- 5

Itt jelentkezz:
Rilor Wilderness Mountain Biking INC
1020 Beatty Avenue Nelson BC Canada v1l 3l1
riley@rilorwilderness.com

 

80726-4.jpg

Olvass többet a témáról: helibringa, down hill