Helikopteres bringázás - Rilor Wilderness 2010 Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/05/13
A Rilor Wilderness túrán felvisznek a majd' 2000 méter magas Powerslave hegyre, ahonnan nincs más út, mint lefelé! Gyorsan...
Hirdetés
Egyedülálló, 5 napos kalandtúrát ígér most a bringásoknak egy őrült kanadai mountain bike-os, Riley McIntosh Kanada legnyugatibb tartományában, Brit Columbiában. A Rilor Wilderness nevű túra különlegessége, hogy a résztvevőket helikopterrel viszik fel a közel 2000 méter magas Powerslave hegyre, ahonnan eszeveszett száguldás veszi kezdetét. Ehhez tényleg vakmerőnek és bevállalósnak kell lenned!
 
80726-2.jpg 80726-1.jpg
 
A 19. század végén még aranyásók vették birtokba a mostanra hegyikerékpár paradicsommá lett kanadai tájat. A Powerslave hegyvidéket azóta ellepték az adrenalint hajszoló bringások, hiszen a környezet különleges útvonalakat és eltérő nehézségi fokú pályákat kínál.
 
3 kőkemény nap a kanadai hegyeken, csak bevállalósaknak!
Az ötnapos kirándulásból három nap jelent igazi megpróbáltatást. Az első nap programja csak egy laza túra a ház és a közeli völgy között, ezt tekintsd amolyan ízelítőnek, az igazi őrület csak ezután jön!
A következő napon 8-kor ébresztő, 9-kor indulás , végre letekerhetitek az első nagy utat Sundownertől a H-Roadig . Délután egy másik izgalmas terep vár a bringásokra: 1500 méternyi homokos talaj. A nap végcélja egy Wakefield nevű kisváros, ahol a fáradt túrázó egy nagy csobbanással hűsítheti le magát a helyi tóban.
 
80726-riley-5.jpg
 
A harmadik napon indul csak a kaland igazán: előbb vad tekeréssel egy bizarr cédrus hídon keresztül, majd 1000 méternyi ereszkedéssel a Deceptacon hegyoldalról. Ez lesz a túra leglejtősebb és leggyorsabb szakasza. Ebéd után indul a Rilor atyjának, Riley McIntosh-nak, a személyes kedvence: tekerés egy 8 km-es szerpentinen Mineshaft-on . És amikor már azt hitted, vége a napnak, elkezdődik a Monster , a túra legveszélyesebb szakasza, egy 1600 méteres, meredek lejtő, melyen, ha elindulsz, tutira nem kell tekerned.
 
80726-3.jpg
 
A negyedik napon vár az igazi adrenalin bomba: a helikopteres bringázás. A túrázókat helikopterrel viszik fel a közel 2000 méter magas Powerslave tetejére. Innen gyere le, ha tudsz! Azt mondják, meg sem állsz a közeli Nelson nevű városig.  A helikopteres kerékpártúra teljesen egyedülálló, mivel eddig csak a téli sportok szerelmeseinek járt hasonló fuvar.
Az ötödik napon már nem pattantok nyeregbe, a reggeli és a csomagolás után mindenki indul haza.
 
80726-trail_gallery92.jpg
 
Mennyire nehéz a túra? A terep közepesen nehéz, így csakis gyakorlott hegyikerékpárosoknak ajánlott! Egyes szakaszok kifejezetten kemények a meredek talaj miatt.
Mit tartalmaz a túracsomag? A túrázókat napi háromszori étkezéssel, barátságos szobákkal, profi túravezetőkkel és megannyi elképesztő útvonallal várják a szervezők. Sőt, azokról is gondoskodnak, akik nem tudják a túra helyszínére szállíttatni bringájukat. Sajnos csak korlátozott számban, de lehet náluk bérelni a túrázásra alkalmas kerékpárokat, ezt azonban a jelentkezésnél jelezned kell.
 
80726-riley-9.jpg
 
Nézd meg videón mi vár rád, ha bevállalod.....
A 2010-es túrák időpontja: Szeptember 1-5 Szeptember 6-10 Szeptember 11-15 Szeptember 16-20 Szeptember 21- 25 Szeptember 27- 30 Október 1- 5
Itt jelentkezz: Rilor Wilderness Mountain Biking INC 1020 Beatty Avenue Nelson BC Canada v1l 3l1 riley@rilorwilderness.com
 
80726-4.jpg
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés