Menü

2011.10.11.     Hozzászólás 0

VasváriPress

Hegyikerékpáros Specialized tesztbázis a Bükkben

Akár egyedül, akár vezetett túrán tekerj az év bármelyik időszakában a szilvásváradi maraton helyszínén!


Bemutatkozott október közepén az első hivatalos magyarországi, szilvásváradi központú Specialized hegyikerékpáros tesztbázis. A kétnapos programot először szakújságírók és néhány amatőr kerekes próbálhatta ki.

 

81923-A-t-ra.jpg

 

A magyarországi tesztbázison jelenleg a legújabb hegyikerékpárokat lehet kipróbálni. A szilvásváradi Szalajka-völgyben található kerékpárkölcsönzőből indulva akár szervezett túra keretében, akár a Bükk-fennsíkra autós-sátras kitelepülés alkalmával nyílik mód a kétkerekű technikák „megülésére”. A kölcsönzőtől mintegy 12 kilométerre, közel 900 méteres magasságban egy hét kilométeres, változatos talajú, akár egészen fiatalok számára is teljesíthető tesztkört jelölt ki Tarnai Csaba, az egyik ötletgazda. A parkoló Olaszkapunál található, akár más-más férfi és női modell is tesztelhető; a jelentkezők és a kerékpárok szállítása a túravezető közreműködésével is megoldható.

 

81923-K-lcs-nz-337-.jpg

 

A fennsíkról – de akár a kölcsönzőtől – indulva hosszabb és egészen technikás túrák is szervezhetők a Bükk legszebb részei felé, legyen az akár a gyönyörű kilátást biztosító Három-kő. 

A program az igényes kerékpárosoknak, természetet óvó túrázóknak, versenyzőknek és amatőröknek egyaránt ajánlott. Akár egy, a Bükköt túravezető segítségével megismerni vágyó családnak is kellemes kikapcsolódást és igazi sportteljesítményt nyújt; vagy akár egy új 29”-os kerekű paripa kipróbálását és összehasonlítását a 26-os kerekűvel, a jövőre 11. alkalommal megrendezésre kerülő szilvásváradi Specialized Maraton helyszínén.

 

81923-Kil-t-s.jpg

 

További részletek és térképek: http://www.kerekparkolcsonzo.hu/?o=12#test
 
Bővebb információk:
www.kerekparkolcsonzo.hu
www.specialized.hu

Olvass többet a témáról: kerékpár