Hegyikerékpár: Benkó, Lukács és Juhász kvalifikált az Európa-bajnokságra! Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/04/15
Az Osztrák Kupába tartozó, C2-es kategóriájú versenyen állt rajthoz hétvégén a junior hegyikerékpáros válogatott, ahol a fiatalok mérlege két aranyérem és egy negyedik helyezés. Az LTV Merida Racing kerekesei Eisenbergben kitettek magukért...
Hirdetés

Az Osztrák Kupába tartozó, C2-es kategóriájú versenyen állt rajthoz hétvégén a junior hegyikerékpáros válogatott, ahol a fiatalok mérlege két aranyérem és egy negyedik helyezés. Az LTV Merida Racing kerekesei Eisenbergben kitettek magukért: Benkó Barbara ezúttal az abszolút verseny győzteseként állhatott dobogóra, míg Lukács Bálint múltkori 5. helyét felülmúlva lépett egyet előre a végelszámolásnál; a csömöri Juhász Zsolt pedig közel 50 másodperces előnnyel tekert az eredménylista élére. Benkó László tanítványai szezon eleji eredményeikkel kvalifikálták magukat a május közepén Németországban megrendezendő kontinensviadalra.

Lukács Balázs csapatvezető (LTV Merida Racing): „csapatunk két tagja Juhász Zsoltival kiegészülve utazhat St.Wendelbe, a május 15-én kezdődő Európa-bajnokságra. A kvalifikációs rendszert Benkó László junior szövetségi kapitány a szövetség jóváhagyásával dolgozta ki, a három fiatal eredményeivel vívta ki a részvételt. De előtte még hátra van két világkupafutam, az egyik április 19-én a belgiumi Houffalize-ban, majd 26-án a németországi Offenburgban. Egy-egy ilyen eseményen erősebb mezőny tud összejönni, mint egy Eb-n, ilyenkor nem csak a kvalifikált válogatottak, hanem egész csapatok utaznak ki. Barbi tavaly két, dobogós helyet szerzett, bízunk az idei sikerekben.


Az Eisenberg Trophy-t Szomathelytől alig 30 kilométerre az Alpokalja lejtőin rendezték, hangulatos, alig 500 lelkes kis faluban, ismét kiváló szervezésű viadal vendégszeretetét élvezhettük. Barbi és Bálint igen jól teljesített, bíztató a formájuk, bár Bálint egy kicsit gyengélkedett, meg esett is, de így is 4. tudott lenni a győztes Juhász mögött, alig másfél perc hátránnyal. Barbara pedig mind a junior, mind pedig a felnőtt női mezőnyt faképnél hagyta, a hat körös futam alkalmával abszolútban mindenkit lekörözött.”


Eredmények:
Junior nõk:

1. Benkó Barbara (LTV Merida Racing), ideje: 1:40:30,
2. Horvat Melissa (osztrák), 1 kör hátrány,
3. Hofer Stefanie (osztrák), 1 kör hátrány.

Junior férfiak:
1. Juhász Zsolt (Cube - Csömör KSK), ideje:  1:23:22,
2. Hoi Matthias (osztrák), 1:24:06,
3. Zöger Manfred (osztrák), 1:24:18,
4. Lukács Bálint  (LTV Merida Racing), 1:24:46.

Hirdetés