Ha igazi mountain bike kihívást és kalandot keresel - MTB Trilogy! Hír

Ha igazi mountain bike kihívást és kalandot keresel - MTB Trilogy! Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2020/01/20
Varázslatos, mesebeli erdők mélyén, hatalmas sziklák és szurdokok között, néhol függőlegeshez közeli meredekségű falakon, máshol sziklafolyamokon, vagy épp gyökér- és mohaszőnyegeken rendezik Közép-Európa legnehezebb mountain bike versenyé t...
Hirdetés

mtb-trilogy__DSC_0039-kopie_resize.jpg Forrás: MTB Trilogy
Sokszor a cseh-lengyel határvonalon halad a verseny
Kép forrása: MTB Trilogy

Ódák a célbeérkezőkről

A MTB Trilogy nem véletlenül kapta a Közép-Európa legnehezebb mountain bike versenye kitüntető címet. A négy napos rendezvényen egy rövid (de annál nehezebb) szakaszt és három maraton-távot kell egymást követően teljesíteni, melyeken összesen közel 230 kilométer tekerés vár 8200 m szintkülönbség - a „demo” kategóriában csak 175 km / 5600 m a teljesítendő!

Emellett két különlegessége teszi még csillogóbbá egy vérbeli terepkerékpáros szemét: egyrészt minden nap más hegység, más jellegű ösvényei várnak (így tulajdonképpen egy nagyon változatos 232 vagy 175 km versenyzés áll előtted), másrészt pedig a verseny több mint 80%-ban ösvényeken halad, mely ugyanazon ösvényeken versenyzik a maratonista is és az enduros is! Azaz ugyanazon kőkemény mászások és hosszú tekerések várják a nagy-bringásokat (igaz, ezen részek ideje nincsenek mérve), mint ahogy ugyanazon ördögi és technikás lejtmenetek várják a merevfarú-búvárgatyásokat is.

A MTB Trilogy vérbeli kihívás és kaland, ahol bátorságból, kitartásból, jó hangulatból és kollegialitásból is nagy adaggal kell legyen a tarsolyodban, ahol az első napi prológ (10km/475m) kivételével minden nap "vakon" kell versenyezni, azaz nincs lehetőség pályát bejárni.

mtb-trilogy__DSC_1243-kopie_resize.jpg Forrás: MTB Trilogy
Mély, csúszós, poros szakaszok teszik még izgalmasabbá
Kép forrása: MTB Trilogy

„A Trilogy nem a versenyzésről szól, mint inkább olyan emberekkel találkozni, akiknek hasonló az érdeklődésük és a hobbijuk, akikkel egy-egy szakasz után, esténként leülhetsz beszélgetni, megosztani az élményeidet. Mindannyian a szervezők azt szeretnénk elérni, hogy a résztvevők élvezzék a verseny minden pillanatát. Itt minden szervező egyben versenyző is, így saját tapasztalatokból tudjuk, mire van szüksége az indulóknak.”

Vena Hornych, versenyigazgató

Van elég vér a pucádban?

Érzed az ereidben a kalandvágyat és az erőt? Hiszed, hogy meg van a kellő technikai tudásod? Találkozzunk július 2-5. között Teplice nad Metujiban! A nevezéshez kérhetsz ellátást is (reggeli és vacsora), valamint olcsó szállást is foglalhatsz – iskolateremben, saját magad által biztosított fekhelyen és hálózsákban. Külön fizetős, de jó áron érhető el minden nap, verseny utáni masszázs, ami életmentő szolgáltatás!

Ha szeretnél részt venni a MTB Trilogy versenyen, látogass el a www.mtbtrilogy.cz weboldalra, ahol további részletek mellett megtalálod a regisztrációt is. 

Hirdetés