Gran Canaria edzőtábor - 3.rész Hír

(x) - Támogatott tartalom
2012/03/19
Sárga köd homokból, majd búcsú a szigettől...



Az edzőtábor második háromnapos részének másnapján (vagyis az 5. edzés napon) én egy kis mélyponthoz érkeztem, így hazafelé vettem az irányt, mindeközben Szabi, a mélypontok helyett, inkább a 4000 méter feletti szintekre hajtott.

 



 

Ahogy tekertem hazafelé, furcsa jelenségre lettem figyelmes. A sziget keleti oldala, ahol laktunk, úgy nézett ki, mintha ködben úszna, csak hogy ez a köd sárga volt. Amikor leértem, tapasztaltam, hogy a köd itt homokból van, és lassan megtelik az orrom és a szemem is a finom porral.

Mire Szabi hazaért nagyon durva lett a helyzet, és estére már a napot is alig lehetett látni. A szénhidrát feltöltés persze rendben zajlott, bár a csicseriborsó, gazpacho fogyasztás egyre jobb klímát teremtett a szobában. Éjszaka is tök jól aludtam, bár néha Szabi miatt aggódtam, hogy ver-e még a szíve. Ugyanis monitorozza az éjszakai pulzusát, és néha sípolt a vevő, hogy nincs pulzus. Persze ezt Szabi nem hallotta, mert füldugóval aludt. Gondoltam, hogy szólok, hogy ez nagyon veszélyes, mert így nem fogja hallani, ha nem ver a szíve. De szerencsére, csak valami átviteli probléma adódott. Mindenesetre egyszer azt álmodta, hogy vett egy Cannondale SuperSix Evo-t. Vajon egy ilyen álommal mit kezdene Krúdy vagy Freud? 

 



 

A következő nap enyhült a homok felhő, de a nap végére így is kifolyt a szemem, mire felértem a Soria nevű falucskába. Eljött a várva várt második pihenőnap, belevetettük magunkat Szabival az élvezetekbe: most már megengedtünk magunknak egy szelet pizzát is, és beledugtuk az ujjunkat az óceánba. Egyszer élünk! :) Még egy kis tekerés, kipróbáltuk az új bringás cipőnket is a kavicsos parton.

 



 

Számomra az edzőtábor utolsó napja következett. Szabi nagyon rendes volt és velem tartott. Kb. 90 km-ig együtt mentünk, viszont neki még volt némi szint hátralék aznapra, szóval egy kávé és kóla után, a sziget legjobb vendéglőjében, elváltak útjaink. Én vissza a hotelba, szétszedtem a bringát, és bedobozoltam. Egy utolsó közös sör, könnyek, jó volt nagyon…. :)

 



 

930 km /18000 méter szint kerekedet ebből az edzőtáborból. Szabinak meglesz a 40.000m, ahogy látom. De majd biztosan beszámol a blogján az eredményről.