Go Fast! Kerékpáros Nagydíj a Hungaroringen Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/10/13
Remek október eleji idő, na és száguldó versenyautók robaja fogadta a Hungaroringre kiérkezőket október 11-én. A pályát ezúttal két autóverseny-futam között, déli 12-től vehették birtokukba a Go Fast! Kerékpáros Nagydíjra nevezettek.
Hirdetés

Árvai győzelemmel búcsúzott a Hungaroringen

A Hungaroringen megrendezett Go Fast! Kerékpáros Nagydíjon az aktív versenyzői pályafutásától búcsúzó Árvai Attila (P-NÍVÓ-Betonexpressz 2000-Corratec SE ) bizonyult a leggyorsabbnak. A szezonzáró rövid, ám gyors verseny alkalmával két kategóriában összesen 232 kerekes állt rajthoz.

 

Remek október eleji idő, na és száguldó versenyautók robaja fogadta a Hungaroring re kiérkezőket október 11-én. A pályán már a ’80-as évek második felében rendeztek kerékpárverseny t, ezúttal két autóverseny-futam között, déli 12-től vehették birtokukba a bringások az amúgy sok világsztár által is bejárt aszfaltot. A 4384,08 méteres köröket bő fél órán keresztül rótták a kerekesek, a mezőnyben összesen 232-en helyezkedtek, közülük 53 elit versenyző. A viadalt több rövidebb akció kísérte, az utolsó kör alkalmával végül bő 2 kilométeres elmenés után Árvai Attila nyerte Ivanics Gergely és a nem sokkal később célba érkező Ábrok Norbert előtt. Árvai ezzel – saját elmondása szerint – befejezte több mint 20 esztendős versenyzői pályafutását, melynek során többek közt megannyi bajnoki címet szerzett, köztük pályán „B” világbajnokságot nyert.

 

Árvai Attila, első helyezett (P-NÍVÓ-Betonexpressz 2000-Corratec SE): „Ez volt a harmadik versenyem a Hungaroringen, de ekkora mezőnyben itt még nem versenyeztem, ez Magyarországon ritkának számít országúton. Néha volt is tülekedés, ami már a felvezető körben megkezdődött, de próbáltam elöl helyezkedni. Az éles rajt után az első emelkedő „helyre tette” a mezőnyt, a másodiktól már kisebb-nagyobb csoportok alakultak ki. Az utolsó körben egy közel 30 fős élbolytól elment az Ivanics Geri és a Kiss Gergő, a dombra még Ivanics erősített, ekkor indultam meg én is, utolértem, majd bő 2 kilométer után együtt fordultunk a célegyenesre, ahol átengedte az elsőséget, így 34 évesen, az utolsó szezonom alkalmával, győzelemmel búcsúzhattam a versenyzéstől…”

 

Horváth Zoltán (Go Fast!), főszervező : „Örülök, hogy ilyen környezetben, lezárt versenypályán, a Hungaroringen szervezhettünk kerékpárversenyt. Köszönöm az egyéni indulóknak és a csapatoknak, hogy eljöttek! A több mint 230 fős mezőnyt igen komoly létszámnak értékelem. A rajtnál egyedülálló látványosságot jelentett, hogy Eric Scott a 800 lóerős Jet-Packkal, a bringásoknal irányt mutatva repült néhány száz méteren keresztül a célegyenesben, a rajtvonalnál felszállva…”

 

Go Fast! Nagydíj, Hungaroring, október 11, eredmények:

Elitek:

1.      Árvai Attila (P-NÍVÓ-Betonexpressz 2000-Corratec SE),

2.      Ivanics Gergely (P-NÍVÓ-Betonexpressz 2000-Corratec SE),

3.      Ábrok Norbert (Go Fast!-Bikeexpress).

 

Amatőrök:

1.      Pál Zsolt,

2.      Vörös Ferenc,

3.      Bohács Roland.
Hirdetés