Főszerepben a bringások a Korda Filmstúdióban

Főszerepben a bringások a Korda Filmstúdióban

etyekcross.hu
2014/12/29
A  díszletek között nem Hollywood sztárjai, hanem hazánk bringásai játsszák a főszerepet.
Hirdetés

Különleges kerékpárversennyel indíthatják az újévet mindazok, akik egy kis testmozgásra vágynak a kalóriahalmozó ünnepek elmúltával. A Volkswagen EtyekCross versenyen - akár indulóként, akár nézőként - való részvételre a rendkívüli helyszín szolgálhat kellő motivációval, hiszen ritka alkalom, hogy díszletek között nem Hollywood sztárjai, hanem hazánk bringásai játsszák a főszerepet.

A kerékpárosok számára őszi-téli versenyzéshez lehetőséget kínáló és idén már ötödik alkalommal kiírt SuperCross sorozat a záró felvonásához érkezett, így a Korda Filmstúdió falai között kerül pont az összetett versenyt érintő nyitott kérdésre is, ám hiába a filmes helyszín, a színészkedés január 4-én nem kerül díjazásra.

A versenypálya nyomvonala a forgatásokhoz használt díszletek között fog haladni, így a mezőny átrobog majd a Borgiák középkori faluján és a Hellboy második részében feltűnő New York utcáin is. A stúdióban jelenleg is zajló forgatás miatt a 3,2 km hosszúságú, 20 méter szintemelkedésű nyomvonal a tavalyihoz képest több újdonságot is tartalmazni fog.

 

EtyekCross Forrás: Kimura - Mozgásvilág.hu
EtyekCross
Kép forrása: Kimura - Mozgásvilág.hu

 

A Volkswagen EtyekCross hobbi futamában bárki belekóstolhat a cyclocross versenyzésbe, aki érez magában elég erőt, hogy január első vasárnapján felvegye a küzdelmet a téli időjárással. Előnevezésre 2015. január 1-jén 24 óráig van mód az honlapon, míg a helyszíni nevezésre a verseny napján lesz lehetőség, az U15-19 kategória indulói számára 2000, a többi kategória versenyzői számára 3000 Ft-os nevezési díj megfizetése ellenében.

Az érdeklődők számára hasznos információ, hogy a verseny napján a Korda Filmstúdióba a belépés díjtalan, sőt a futamok megtekintésén és a díszletekbe való belépés lehetőségén túl, a Filmpark filmtörténeti kiállítása féláron, 1550 Ft-ért látogatható.

A pálya újragondolásával változott a parkolás rendje is, így idén már nem lehet a filmstúdió területére autóval behajtani. A nevezés, a büfé és az eredményhirdetés egy helyen, az üvegfalú étteremben lesz, ahonnan jól látható a pálya egy része. A versenyzőknek szánt öltözők, zuhanyzók és a Motorex gyorsszerviz pedig egy különálló épületben kap helyet. A jó hangulatról a Rókusfalvy Pincészet gondoskodik, akik forralt borral és sült gesztenyével várják a kilátogatókat.

 

EtyekCross Forrás: Bidon
EtyekCross
Kép forrása: Bidon

 

Időrend
8:00 kapunyitás 
11:00 HegyiBringa futam (3 kör - U15, U17, M3, hobbi)
11:45 Gesu futam (5 kör - férfi U19, női felnőtt, M2)
13:00 Endura futam (8 kör - U23, férfi felnőtt, M1) 
15:00 eredményhirdetés 
16:00 összetett eredményhirdetés 

 

Megközelítés
Budapest felől az M1-es autópálya 16-os leágazásnál (az autópálya ezen szakasza még díjmentesen használható) lehajtva az 1-es autóútra Tatabánya, majd Biatorbágy irányt követve. Biatorbágyon az első körforgalomban Herceghalom, majd a második körforgalomban Sóskút (Etyek) irányába haladva, a sóskúti elágazásnál Etyek felé. Etyek községet áthaladva az Alcsútdoboz felé vezető úton a dombtetőre felérve balra kanyarodva érhető a Korda Filmpark.

Budapest felé az M1-es autópálya 22-es leágazásánál lehajtva az 1-es autóútra Biatorbágy felé, innen a fent leírt útvonalon haladva tovább.

Hirdetés