Dirt-Skat pályát álmodtak Komáromban Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2011/01/17
Egy Dirt- Skat pálya építésével Komárom a kerékpárosok fellegvára, stílusosan fellegerődje lehetne
Hirdetés
Hogy miről is van szó? 2007-ben elindult egy álom, hogy a Kassák Klub bringásainak saját pályájuk legyen, ahol biztonságosan, szervezetten tudjanak sportolni.
Az önkormányzat 2007-ben adott nekik egy területet a Vízmű mögötti „réten”, ahova megépítették az első pályájukat. Sajnos, mivel ártéren van a terület, a víz elmosta az első próbálkozást.
2009-ben egy új élelmiszerbolt építkezése folytán sikerült megállapodni, hogy a kitermelt földet, a pálya építésére felhasználják. A munkát a fiatalok saját szabadidejükben, önszorgalomból megcsinálták , de sajnos a víz újra elmosta az egészet.
 
81275-dirtskat01.jpg
 
A tavalyi Komáromi Napok keretein belül a Monostori Erődben saját programmal szórakoztatták az érdeklődőket. Az Erőd Ride -on kipróbálhatták az indulók az ügyességüket.
Olyan jól sikerült, hogy 2011-re újra meghívták őket! Sőt! Valami sokkal több van kibontakozóban. Varga István a Monostori Erőd Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója befogadó nyilatkozatot tett arra, hogy a Buzás Tamás vezette FBI az új pályát a Monostori Erőd tulajdonában lévő területen a parkoló, és a lovarda közötti részen építhetné meg.
 
Mi az a Dirt-Skat pálya? Olyan földből, és mesterséges elemekből épített ügyességi pálya, ahol különböző nehézségi fokozatú pályarészeken kerékpározhatnak a két kerék kedvelői. A kép sokkal beszédesebb, és aki próbálta már az tudja, hogy sokkal izgalmasabb. :)
 

81275-dirtskat02.jpg
  Mit jelentene ez Komáromnak? Kevesen tudják, hogy elindult egy európai szintű kezdeményezés , ahol meg akarják valósítani, hogy kerékpáron át lehessen szelni az öreg kontinenst. Komárom az EuroVelo 6-os útvonalának a része, ami az Atlanti óceántól, a Fekete tengerig húzódik. Ennek köszönhetően elkészült az Erőd körút , ahol kerékpárral körbe lehet járni a várost és a 3 erődöt.
Egy Dirt- Skat pálya építésével Komárom a kerékpárosok fellegvára, stílusosan fellegerődje lehetne . Hozzákapcsolható szolgáltatásként, ifjúsági szálló építés, kerékpár szerviz, büfé és sok más szolgáltatás kapcsolható, megvalósítható.
És ne feledkezzünk meg a legfontosabbról. Komáromban kapnánk egy új egyedülálló sportolási lehetőséget. Sajnos a fiatalokat az Internet elől, csak olyan dologgal lehet kimozdítani, ami igazi élményt, kihívást jelent számukra. Lenne egy közösségi hely, ahol találkozhatnak, ahol együtt lehetnek, ahol figyelnek egymásra, ahol mozognak, és aki komolyabban gondolja, versenyre készülhetne. Ezt mind a fiatalok, mind a szülök „lájkolnák”.
 
81275-dirtskat03.jpg
 
Mi kell a megvalósításhoz? A pályához a területet a Monostori Erőd Nonprofit Kft. biztosítja. A pályaépítéshez a terveket, az ajánlatokat, a napi teendőket Buzás Tamás végzi és irányítja, a kivitelezéshez a Kassák Egyesületnek 25-30M Ft-ra van szüksége.
A pályázati anyag elkészült, és a napokban eljut a városi önkormányzathoz is.
Személy szerint az szja 1%-nak felajánlásával sokat tehetünk a városért, az egyesületért, és, hogy az álom, amit a gyerekeink, barátaink megálmodtak megvalósuljon!
 
81275-dirtskat04.jpg
 
Kassák KSE adószám: 19143736-1-11
 
További infók:
Hirdetés