Design és high-tech találkozása - Northwave Eurobike 2013

Design és high-tech találkozása - Northwave Eurobike 2013

2013/09/12
Tetőtől-talpig Northwave-ben.
Hirdetés

A Northwave olasz gyár 2014-es mottója is lehetne ez, hiszen beszállnak a sisak bizniszbe is, így aki akar, már tetőtől talpig fel tud öltözni Northwave cuccokba! A színes és a mai trendeknek megfelelő sisakok 2014-ben még csak a piac felső-közép kategóriás szegmensét célozzák meg, nem úgy a Northwave hagyományos ruha-, és cipő kollekciója, ami egyértelműen a legfelsőbb kategóriába sorolandó.

Extreme Tech Plus vonal

A cég felső kategóriás szegmense, a top termékek családja. Mi rögtön le is ragadunk a cipőknél. A család országúti tagjának súlya mindössze 235 gramm.

230 gramm-Párizsiban sem sok, nemhogy cipőben...
230 gramm-Párizsiban sem sok, nemhogy cipőben...
Kép forrása: Paraferee

Van még kép, Klikk a képre!

A cipő felsőrésze egy speciális műanyagból készül, ami a súlycsökkentés nagyobb részét adja. Mivel általában a műanyagok nem annyira jól szellőznek, ezt a nem elhanyagolható funkciót több vékony fém hálóval fedett szellőzőnyílással oldották meg. Ilyen nyílás található a cipő felsőrészén oldalt és felül a nyelvben, illetve a talp részen is.

A cipő bélése is high-tech vonalat képviseli. A sarok kijárása ellen, nem mindenféle szorítót alkalmaztak, hanem nagyon ötletesen egy - a túrasílécek talpára ragasztott fóka anyagára hasonlító- szőrös anyagot. Belépéskor finoman csúszik, amikor kijárna a láb, akkor azt a szőrök ellen tenné, melyek így benn tartják a sarkunkat.

A talp természetesen teljesen karbon. A jól felkészült értékesítő kolléga kiemelte magát a stopli adaptert is, mely egyrészt követi a cipő ívét, másrészt 2.3 mm-es "vékonyságával" veri a világ mezőnyét. E 2 tulajdonságával állítólag sokkal hatékonyabb az erő átvitel.

A fűző rendszer is speciális, Northwave technológia. A damilos-tekergetős része még ismerős lehet más termékekből, de ami a különlegessége ennek a technológiának, hogy egyszerűen, akár a nyeregből is után állíthatunk ha esetleg túl szoros, vagy éppenséggel laza lenne a cipő. Egy kis kar nyomogatásával foganként, egyesével tehetjük ezt meg. Ugyanezt a kart ha húzod, akkor pedig teljesen elengedi a damilt, és könnyen ki tudunk lépni a csukából.

Ugyanennek a MTB változata is megtalálható, ami a világbajnok Hermida segítségével lett kifejlesztve. Itt szélesebb egy kicsit a karbon talp, és egyedi Vibram stoplikat helyeztek el rajta. A szellőző nyalások a talpról ellenben eltűntek. Kapott egy gumírozást elöl az orrán is. 280 gramm súlyával a világ legkönnyebb MTB cipője.

Hobbistáknak külön kiemelném, hogy egész pofás, könnyű Gore-tex membránnal felszerelt túra cipőjük üdítő folt a cipők egyhangú piacán. A dizájnba természetesen bekerült a mostanság divatos, és biztonság érzetünk növelésével eladott rikító sárga szín.

Cipellőinkhez természetesen dizájnban illő ruházat is jár. A Northwavw talján technikusai hála istennek nem ragadtak le csak a kinézetnél, mint az Alfa-Romeo mérnökei. Az Extreme Tech család ruházati tagjának tervezésénél is a diéta volt a fő hangsúly. Annyira odafigyeltek, hogy még a mandzsetták is lukacsos anyagbók készültek, ami a súlyon kívül még a szellőzésben is segít. Bőr érzékenyeknek külön öröm, hogy az ujj mandzsetták szilikonmentesek, de még a hátoldalon sem használtak egybefüggő csíkot, hanem több kisebb darabkát.

Szellőzés és súlycsökkentés
Szellőzés és súlycsökkentés
Kép forrása: Paraferee

Van még kép, Klikk a képre!

Az Extreme Tech vonal megjelenik a nadrág bélésben is. A család ezen darabja, egyedi "hőmentes" technológiával készül. Az eljárás lényege, hogy a szivacsos anyagú bélést így nem olvasztja meg a magas hőmérséklet, így a pórusok nem záródnak be, azaz a szellőzés biztosított marad.

Arrivederci Rebel és Sparta, itt a Hammer és a Scorpius. 2014-re két ismert termék a Rebel és Sparta teljesen megújul és egyben új nevet is kap. Olyan újítások jelennek meg a cipőkben, ami eddig csak a top modelleken volt elérhető. SRS csat, asszimetrikus tépőzárak, melyek a láb legérzékenyebb pontjain szüntetik meg a nyomást. Új sarokkiképzés, mely az Integrated Heel System elnevezést kapta, és előnye, hogy külső elemek nélkül éri a kellő saroktámaszt. 

A Hammer SRS felsőrésze az új Biomap technológiával készült, amely varrás nélküli gyártással garantálja a kényelmet. 

Mindeközben a Scorpius orr védelemet kapott.Cipőik itthon is széles palettán, különböző árkategóriákban, már 24.990,- Ft-tól lesznek elérhetők. 

Ruhazátban a legmenőbb, grafikai elemekkel tarkított egyedek idén is kedvencek lesznek. Ilyen a nyomodban tekerőket kísértet fejjel ijesztgető Ghost Rider, vagy a Dont\'t Drive- Ride szlogennel az életfilozófiánkat a mezünkön megjelenítő darab. 

Hirdetés