Cube Tour de Hungaroring Hír

Cube Tour de Hungaroring Hír

Hungaroringfutas.hu
2013/04/25
5 év után újra országúti kerékpárverseny a Hungaroringen
Hirdetés

A Hungarorun Kft szervezésében újra bringaverseny 2013. június 29-én a Hungaroringen. A verseny szakmai irányítóját, Toldi Tamást (www.tomegsportmarketing.hu) kérdeztük a versenyről.

 

Bár nem te vagy az illetékes, de hagy kérdezzem meg, miért kellett 5 évet várni, hogy legyen verseny a Hungaroringen?

Nem én vagyok valóban az illetékes. Mint tudjuk ez egy világszínvonalú pálya és ki ne szeretne dicsekedni egy ilyen ékszerrel. A tervek szerint ez a mostani bringaverseny nem egyszeri alkalom lesz, hanem remélhetőleg minden évben megrendezésre kerül. A Hungaroring Sport zrt. érzéseim szerint nyitottabban áll az ilyen típusú rendezvényekhez és különösen szimpatikus nekik a kerékpársport. Ezzel is egyre jobban ki akarják használni a Hungaroringben rejlő lehetőségeket. Én is így kerültem a képbe, mint az X2S TEAM egyik vezetője. Ez egy egészségfesztivál keretein belül megrendezendő verseny ahol az országúti mezőnyverseny mellett a terepfutást és a Mountain Bike versenyt is - a pályán belül található OFF ROAD CENTER-ben - az X2S terepsport csapat koordinálja. Igyekszünk minél jobb és sikeresebb rendezvényt szervezni, hogy aztán ne is legyen kérdés, hogy jövőre is lesz-e bringás verseny a Hungaroringen.

 

Mire számíthat az egyszerű halandó, ha kimegy a versenyre? Itt különösen az érdekel, ha leköröznek az elit versenyzők, akkor nekem ott befejeződik a verseny?

Nem. Határozottan nem. A célunk az, hogy ez a nap egy örömbringázás legyen. A verseny 1.5 óra + 1 kör lesz. A pálya szerintünk elég nagy ahhoz, hogy azok, akik 40-es átlagot mennek és azok, akik 30-asat elférjenek a pályán. Magyarország legprofibb motorosai jönnek, akik tökéletesen fogják megoldani a lekörözéseket. Természetesen fontos, hogy odafigyeljünk egymásra. Illetve az indulók létszámát 600 főben maximalizáljuk, mert azt gondoljuk ez az a létszám, amit biztonságosan tudunk kezelni a pályán.

 

 

Mit kapnak az indulók?

Elsőként azt emelem ki, hogy több mint 1.5 órás Hungaroring használatot. Ezen kívül még készülünk minden beérkezőnek egy emlékéremmel, ami olyan, mint egy F1 belépő. Az abszolút első 3 helyezett pénzdíjazásban részesül. Illetve chipes és célkamerás időmérés lesz, mindenkinek a köridejét mérjük és az eseményt követően nem csak a helyezéséről küldünk e-mailben tájékoztatót, hanem minden mért köréről. Annyit elárulok, hogy a köridőknek egy év múlva lesz jelentősége. De erről többet nem mondanék. A beérkezők frissítéséről is gondoskodunk. Továbbá lesz profi fotós, aki mindenkiről készít egy képet (mindenkiről = indulók minimum 80%-ról). Fontosnak tartom ezt a fajta figyelmességet különösen úgy, hogy nem gyakran bringázhat az ember a Hungaroringen.

Az indulók között kisorsolunk 2 db Hungaroring belépőt a Forma 1 Magyar Nagydíjra. Én kilátogattam már tízszer a Magyar Nagydíjra nézőként – az elsőre is - és azt tudom mondani nem szabad kihagyni. Voltam több külföldi versenyen, még a világ másik végében is, de a magyar futam rendezvényszervezői szemmel nagyon profi.

 

Ha Te sem akarsz lemaradni a Június 29-ei Tour de Hungaroringről akkor nevez kedvezményesen Április 29-ig bruttó 3200 ft-ért. Vigyázat Április 29-e után a nevezési díj emelkedik! 

Klikk: 

Hirdetés