Menü

2011.03.28.     Hozzászólás 0

Zöldkeró

Bringa suliba jártak kerekes székkel

...kaptak kerékpáros sisakot, mert a pályán nagy lendülettel versenyeznek, néha még a kerék is csikorog...


A Ridens iskolából kerekes székkel is jöttek a Víz Világnapi rendezvényre 2011. március 22-én. A program a vízről szólt, mely Földünk legnagyobb kincse, életünk alapja, de megfért itt a biovásár, ökolábnyom számítás, és a Zöld Kerék bringa suli is.

 

81414-DSC_5877-2.jpg

 

A kerekes székkel érkező iskolások próbálták ki először a bringa suli ügyességi pályáját. A biztonság kedvéért ők is kaptak kerékpáros sisakot, mert a pályán nagy lendülettel versenyeznek, néha még a kerék is csikorog. A pályát úgy állítottuk össze, hogy megismerkedjenek a résztvevők a KRESZ táblákkal, valamint bóják között szlalomozással, kanyarodási feladatokkal próbára tegyük az ügyességüket is. Bízunk benne, hogy aki itt ügyesen teljesíti a feladatokat, később a közúti közlekedésben is figyelmesebb, rutinosabb lesz. A kerekes székesek az ügyességi verseny után KRESZ totót is kitöltötték. Aztán már csak az eredményhirdetés a nyeremény pólók kiosztása volt hátra.

 

81414-rr.jpg

 

Közben a bringások, gyermekek és felnőttek vették birtokukba az ügyességi pályát.
A sikeres teljesítők küllő prizmát kaptak, az otthoni kerékpárjukra.

A bringa suli legközelebb a Ridens Iskolában (Nyíregyháza, Széchenyi út 34-38.) próbálható ki, 2011. április 6-án, valamint április 10-én Homoktanyára gurulunk bringatúra keretében. A túrán bemutatkoznak a helyi, Apró Falva Hagyományőrző Egyesület tagjai népdal csokorral és kemencében sütött kakaós csigával és mákos bejglivel.

Olvass többet a témáról: kerékpár