Bringa suliba jártak kerekes székkel Hír

Zöldkeró
2011/03/28
...kaptak kerékpáros sisakot , mert a pályán nagy lendülettel versenyeznek, néha még a kerék is csikorog...
Hirdetés
A Ridens iskolából kerekes székkel is jöttek a Víz Világnapi rendezvényre 2011. március 22-én. A program a vízről szólt, mely Földünk legnagyobb kincse, életünk alapja, de megfért itt a biovásár, ökolábnyom számítás, és a Zöld Kerék bringa suli is.
 
81414-DSC_5877-2.jpg
 
A kerekes székkel érkező iskolások próbálták ki először a bringa suli ügyességi pályáját. A biztonság kedvéért ők is kaptak kerékpáros sisakot , mert a pályán nagy lendülettel versenyeznek, néha még a kerék is csikorog . A pályát úgy állítottuk össze, hogy megismerkedjenek a résztvevők a KRESZ táblákkal, valamint bóják között szlalomozással, kanyarodási feladatokkal próbára tegyük az ügyességüket is. Bízunk benne, hogy aki itt ügyesen teljesíti a feladatokat, később a közúti közlekedésben is figyelmesebb, rutinosabb lesz. A kerekes székesek az ügyességi verseny után KRESZ totót is kitöltötték. Aztán már csak az eredményhirdetés a nyeremény pólók kiosztása volt hátra.
 
81414-rr.jpg
 
Közben a bringások, gyermekek és felnőttek vették birtokukba az ügyességi pályát. A sikeres teljesítők küllő prizmát kaptak, az otthoni kerékpárjukra.
A bringa suli legközelebb a Ridens Iskolában ( Nyíregyháza, Széchenyi út 34-38. ) próbálható ki, 2011. április 6-án , valamint április 10-én Homoktanyára gurulunk bringatúra keretében. A túrán bemutatkoznak a helyi, Apró Falva Hagyományőrző Egyesület tagjai népdal csokorral és kemencében sütött kakaós csigával és mákos bejglivel.
Hirdetés