Az első és egyetlen film Lance Armstrongról amit látnod kell

Az első és egyetlen film Lance Armstrongról amit látnod kell

Kakuk András
Kakuk András
2013/10/08
"Én nem hazudtam sokszor csak egyszer, de az nagy volt."
Hirdetés

Alex Gibney rendezi azt a filmet mely, a "The Armstrong Lie" címet viseli és sajnos még nem tudjuk mikor kerül vetítésre.

A rendező 2008-tól kapott bejutást Armstrong, amúgy szigorúan őrzött táborába, egészen az Oprah Show-ban történt bevallásáig.
Ott volt az Astana buszán, amikor Contador sajtótájékoztatójáról kémkedett, ott volt amikor Bruyneel kitalálta a stratégiát, és ott volt Armstrong aspeni házában, amikor a drog ellenőrök megjelentek. Másnap amikor 2 másik ellenőr bejelentkezett hallhatjuk Lance-t kifakadni " ez kib.... hihetetlen" , ebben a pillanatban még az Lance ellentábor is együtt érző tud lenni.

Aztán történt valami, amitől az Armstrong, mint celeb film nem tudott folytatódni. Gibney innen végigkíséri az ezt követő fázisokat: a csalódást, a haragot és legvégül a szembesítést. A végén eljut a még mindig folyamatban lévő szakaszhoz a 100 millió dolláros perig, miközben 2 olyan szereplő is megszólal akik mindeddig viszonylag csöndben voltak. Az egyik a régi csapattag George Hincapie a másik a csodadoktor Dr. Michele Ferrari.

Érdekes lesz hallani Armstrongot, aki még mindig nem érez bűntudatot. Ő csak az európaiakat akarta legyőzni a saját terepükön. Bevallása szerint ő tudta mi kell ehhez, ami teljesen más volt, mint azt mindenki hitte.

Míg több másik mű is készülőben van Armstrong életéről, talán ez lesz az első és egyetlen amit meg kell nézni. 

 

Beharangozó és a kép forrása: Movieclip Trailers-youtube.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés