Megtekered e cseh remeket? - Author kerékpárok 2012 Hír

(x) - Támogatott tartalom
2012/04/25
Csehországból a-tól, z-ig minden, ami kerékpár. Az Author „raktárában” szemezgettünk.

Ha egy olyan cikkre vágysz, ahol áttételek szintjén elemezzük az Author bicikliket, akkor ez nem a Te világod lesz! Ha viszont kíváncsi vagy néhány érdekességre, akkor jó helyen jársz.

 

82298-Avion_Carbon_Extreme_White_Author_Extreme_Red.jpg

 

Immár lassan 20 éve kapható a cseh márka az európai piacokon. Az AUTHOR név összecseng az esztétikus, praktikus megoldásokkal elérhető áron. Gyerekbicikliktől a 29-es montikig kapható minden a márka választékában , ráadásul kirakati babaként még kiegészítőkkel is tele aggathatod magad, csak hogy egységes, AUTHOR kinézeted legyen.

 

82298-Jacket-ARP.jpg

 

Kezdjük a kicsiktől! Az egészen törpe korosztálynak 12-es kerékmérettől kaphatók aluvázas kerékpárok, melyek nem is egy, hanem rögtön két, támasztó funkciót ellátó telikerékkel felszerelt csodák . Biztosan állíthatom, hogy bármelyik időfutam specialista irigykedve nézi majd, ahogy a 4-5 éves suhancok ezeken, a Jet névre keresztelt gépeken, hasítják a levegőt. A kerékpárt egyébként olyan magasságúra építették, hogy akár futóbicikliként is könnyen használható volna, ha nem lenne külön erre a célra épített, szintén aluvázas Catty és Pilot .

 

82298-Jet_B_Snow_White_Author_Red.jpg

 

20-as kerékmérettől alap az aluvázas kerékpár! A 24-es bringákon már tárcsafék is gondoskodhat a fékezésről, mely azért nem olyan gyakori megoldás a piacon. Tehát kedves apukák és anyukák, ha közösen, a családdal tervezünk maraton teljesítést, vagy terepre mennénk túrázni, akkor a gyerkőcnek ezek a kerékpárok igen jó, megbízható és biztonságos választások. Az AUTHOR a kezdő korosztály számára minőségi gyermekbicikliket kínál, akár minőségi (nehéz) terepre is.

 

82298-Phantom_Extreme_White_California_Orange_White.jpg

 

A felnőtt női korosztályt a sportos oldalról közelíti meg a gyár. A női vázgeometria (rövidebb felsőcső hossz) férfi vázkialakítással párosul mountainbike-ok területén. Az Instinct , Traction , Kinetic és Solution névre keresztelt MTB széria festése egyszerű és teljesen letisztult. Színei szolidak és visszafogottak, emellett kifejezetten sportos megjelenést kölcsönöznek a kerékpároknak! Ezzel a geometriával és megjelenéssel rendelkeznek egyébként a cross kerékpárok is ( Zenith , Stratos Classic ), melyek ötvözve a hegyi és országúti kerékpárok előnyeit megbízható, tömegközlekedést pótló eszközök a mindennapok során. Minőségileg középkategóriába sorolnám őket, és olyan hölgyeket tudnék elképzelni rajtuk, akik mindig adnak az elegáns külső megjelenésre, miközben megőriznék a sportos teljesítményt .

 

82298-Classic_asl_A_Metallic_Violet_Extreme_White.jpg

 

MTB-k területén a karbon össztelós és merevfarú bringákon át egészen a kezdő kategóriáig vannak biciklik. Természetesen 29-es kerékmérettel is lehet kapni őket, melyek egyelőre csak merevfarú változatban elérhetők, de akár karbon kiadásban is. Országúton a 6,8 kg-os alsó határt súrolja a csúcsmodell, mely SRAM Reddel szerelt. A karbon választék mellett aluvázas gépeket is forgalmaznak, sőt még karbon időfutam vázszett is kapható. E két kategóriának az egyik fő jellemzője, hogy elérhető áron juthatunk olyan szintű kerékpárokhoz, melyeket más esetben nehezebben tudnánk megfizetni.

 

82298-A_ray_40_Carbon_Extreme_White_Author_Red.jpg

 

Cross és túra vonalon is igen széles palettát fed le az AUTHOR . A Cross kerékpároknál a két határérték között - a karbon teleszkópos Avion vagy Synergy és az aluvázas merev villával ellátott Compact között - megtalálhatók mind férfi vázkialakítású, mind női vázas kerékpárok mindennapos használatra. A Touring kategóriában is igyekeznek az Authornál kielégíteni minden igényt. A többnapos túraterveket szövögetőknek a sárvédős, agydinamós full extrás Advent , míg kis lakásban élőknek, vagy lakóautóval kirándulóknak az összecsukható Duplex és Simplex javallott.

 

82298-Duplex_White.jpg

 

A kiegészítők területén 3 kategóriába sorolhatók a termékek: egyszerű, átmenet és „bonyolult” . Sokszor a kiegészítők vásárlásánál a bőség zavarában alig lehet eligazodni. Az AUTHOR ezt megszűntetve leegyszerűsített termékpalettával rendelkezik, melyeket egyértelmű célokkal ajánl a felhasználóknak. Vegyük a kerékpárra szerelhető táskákat példaként, az egyszerűt városba, az átmenetet városba és rövid túrákhoz, a legteljesebb „szolgáltatású” táskát pedig több napos túrákhoz ajánlják. Továbbá érdemes megemlíteni, hogy ezek a táskák, a nyeregcsőről két klikkel eltávolíthatók és utcai táskaként felkaphatók, majd ugyanennyi idő alatt visszaszerelhetők a tartóra.

 

82298-Carrier-bag.jpg

 

Kerékpáros óráknál is megtalálható ez a három kategória. Az órákat egyébként a Cateye szállítja az AUTHOR megrendelésére. Kapható még bukósisak , ruházat , nyereg , kormányvég , kormányszarv , pumpa , lakat , gyerekülés , lámpa , kulacs , csomagtartó és sok más, ami kell egy kerékpározáshoz.

 

82298-CA77_Carbon_Extreme_White_Silver.jpg

 

Összességében az Author egyedülállóságot kínál e telített piacon jó ár/érték arányú , átgondoltan tervezett és gyártott termékeivel. Sokkal inkább a rendkívüli minőség és a szinte tökéletes összeszereltség jellemzi a márkát, mint sem a „NAGY” márka név. Az AUTHOR kerékpárokkal értékes időnk nagy részét nem a szervizben fogjuk tölteni, hanem a kerékpárúton.  

Tovább az AUTHOR választékához!