Átadták a 100. MOL Bubi gyűjtőállomást

BKK
2016/11/03
Még nem teljes a hálózat, várhatóan a duplájára bűvül majd az elkövetkezendő években.
Hirdetés

Tovább bővül a budapesti közbringarendszer szolgáltatási területe. Az újabb mérföldkövet jelentő 100. gyűjtőállomást, a III. kerületi Kolosy téren ünnepélyes keretek között adta át Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Szollár Domokos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója. A 100. gyűjtőállomással egy időben további 12 új gyűjtőállomást kapcsoltak be a rendszerbe, valamint 136 kerékpárral bővült az almazöld flotta, így összesen 112 gyűjtőállomás, 1286 bringa várja a MOL Bubi használóit.

A MOL Bubi 2014. szeptemberi indulása óta Budapest szimbólumává vált, a közbringák a mindennapok szerves részévé váltak. Az elmúlt két év során a budapestiek és az idelátogató turisták több mint 1,4 millió alkalommal használták az almazöld kerékpárokat. A népszerű biciklikkel már több mint 2 millió kilométert tettek meg, így akár az Egyenlítő mentén 50-szer is megkerülhették volna a Földet.

 

Bubi fejlesztés a II., III., és XII. kerületben

A közbringarendszer népszerűségének titka, hogy a felhasználók igényeire reagálva az üzemeltetők folyamatosan fejlesztik a szolgáltatást, kiterjesztve azt a budapestiek minél szélesebb körére. Ennek szellemében került sor a közbringarendszer további bővítésére a II., a III. és a XII. kerületben olyan új helyszíneken, amelyek eddig nem tartoztak a MOL Bubi szolgáltatási területébe, így már nemcsak Budapest belvárosában, de azon kívül is egy új közlekedési lehetőséget nyújt a közösségi közlekedés legfiatalabb tagja.

A fejlesztéseknek köszönhetően jelenleg Budapest 12 kerületében 112 gyűjtőállomás és 1286 kerékpár várja a MOL Bubi közbringarendszer használóit.

A 100. állomás a III. kerületi Kolosy téren található, amelyet Bús Balázs kerületi polgármester, Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója és Szollár Domokos, a MOL csoport kommunikációs igazgatója adott át közösen.

 

MOL Bubi 100. gyűjtőállomás Forrás: BKK
MOL Bubi 100. gyűjtőállomás
Kép forrása: BKK

 

A MOL névadó szponzorként évente 122 millió forinttal támogatja a projektet. Szollár Domokos, a cég kommunikációs igazgatója elmondta: "Nagyon elégedettek vagyunk, hogy már a 100. MOL Bubi állomást adhatjuk át a budapestieknek. A szolgáltatás indulásakor sokan kételkedtek a MOL Bubi sikerében és egyúttal értetlenkedtek, hogy miért támogat egy olajvállalat egy közösségi kerékpárrendszert. Szerencsére ma már egyik sem kérdés. A MOL Bubit szeretik, és a MOL megváltozott szerepe sem újdonság már. A MOL Bubi volt az első fecske, ami a vállalat új korszakát jelzi. Egy olyan korszakot, amiben a MOL már nem csak üzemanyag-előállító vállalat, hanem egy olyan, amelyik az úton lévők közlekedési és fogyasztási igényeit elégíti ki, legyen ez közösségi, alternatív meghajtáson vagy megosztáson alapuló közlekedés. A MOL aktív részt kíván vállalni a közlekedés újrafelfedezésében a jövőben is."

 

A Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, Dr. Dabóczi Kálmán a környezetbarát és biztonságos közbringarendszer érdemeit méltatva kiemelte: a MOL Bubi utazási láncban gondolkodtat, modellje és működési rendje összeköt, kapcsolatot teremt. A MOL Bubi léte jelzi, hogy van alternatíva. Ha a BKK FUTÁR alkalmazással útvonalat tervezünk, akkor abban nemcsak a buszokat, a villamosokat látjuk, de azt is, hogy a MOL Bubi gyűjtőállomásokon hány szabad kerékpár van, így valós idejű adatokkal tudunk választási lehetőséget ajánlani annak, aki szívesen használja a közbringákat. Itt kezdődik a 21. század, a smart city – jelentette ki a vezérigazgató. Dr. Dabóczi Kálmán beszélt arról is, hogy

még nem teljes a hálózat: várhatóan a duplájára bővül majd az elkövetkezendő években.

A tervezett, jövőbeli fejlesztések közé tartozik a közbringarendszer integrálása az elektronikus jegyrendszerbe – mondta el a vezérigazgató.

Óbudán kiemelten kezeljük a kerékpározás biztonságos feltételei érdekében történő infrastrukturális fejlesztéseket, továbbá minden olyan programot, amely a kerékpározás népszerűsítését célozza – emelte ki Bús Balázs, a III. kerület polgármestere. A Polgármesteri Hivatal kerékpárral munkába járó dolgozói anyagi támogatást kapnak, havonta maximum 8000 forint értékben, öt alkalommal nyertük el a Kerékpárosbarát Munkahely címet, elkészítettük az Óbudai Kerékpáros Koncepciót, 5000 diáknak eljuttattuk a Kerékpáros Kisokost, idén 4 helyszín bekapcsolásával elindítottuk az ingyenes Bike & Breakfast bringásreggeli programunkat, évente megrendezzük a Tour de Óbuda nevű kerékpáros túrát, továbbá szeptembertől elindult az ingyenes kerékpár-regisztráció, továbbá minden kerületinek lehetősége van kedvezményesen biciklit kölcsönözni – sorolta a kerület vezetője az eddigi intézkedéseket. Az óbudai múzeum-negyed illetve Óbuda, mint a Dunakanyar városkapuja eddig is célpont volt a kerékpáros turisták körében, de bízunk benne, hogy az új MOL BUBI állomások még vonzóbbá teszik kerületünket.

 

13 új MOL Bubi gyűjtőállomást helyeztek üzembe az alábbi helyszíneken

• Csalogány utca–Medve utca (II. kerület)

• Kolosy tér (III. kerület)

• Bécsi út–Óbudai Egyetem (III. kerület)

• Zsigmond tér (II. kerület)

• Lajos utca–Nagyszombat utca (III. kerület)

• Szépvölgyi út H (III. kerület)

• Szent Margit Kórház (III. kerület)

• Kiscelli utca–Zápor utca (III kerület)

• Városmajor–Nyúl utca (XII. kerület)

• Szilágyi Erzsébet fasor–Fogaskerekű vasút (XII. kerület)

• Szent János Kórház (XII. kerület)

• Csörsz utca–MOM Kulturális Központ (XII. kerület)

• MOM Park (XII. kerület)

Hirdetés
Hirdetés
teaser_img_alt
cta_newsletter_logo_alt
Ez is tetszeni fog
Hirdetés