Áramvonalas versenybringások Hír

author-hungary.com
2009/01/27
Az egyetlen kelet-közép európai ProContinental bejegyzésű országúti versenycsapat a prágai Repüléstechnikai kutató intézet aerodinamikai alagútjában töltött néhány napot, hogy optimalizálják a versenyző és a kerékpár egységét a minél kisebb légellenállás elérése érdekében.
Hirdetés

A PSK Whirlpool-AUTHOR , amely az egyetlen kelet-közép európai ProContinental bejegyzésű országúti versenycsapat, megkezdte felkészülését a 2009-es szezonra. És ezt igen rendhagyó módon tették: január elején a prágai Repüléstechnikai kutató intézet aerodinamikai alagútjában töltöttek néhány napot, hogy optimalizálják a versenyző és a kerékpár egységét a minél kisebb légellenállás elérése érdekében, ami az időfutamok során sok másodpercet, akár perceket is javíthat egy-egy versenyző teljesítményén. Ez volt az első ilyen jellegű kisérlet sorozat a cseh országúti kerékpározás történetében.

 



 

A versenyzők az új fejlesztésű AUTHOR C-Road TT carbon időfutam gépeiket tesztelték, és nagyon sok új tapasztalatot szereztek, melyeket remélhetőleg a szezon során kamatoztatni is tudnak majd.

 



 

További érdekesség a csapat tájáról, hogy jelentős erősítés érkezett, mégpedig egy nemzetközi szintű klasszis személyében. A csapathoz igazolt Patrik Sinkewitz német versenyző, aki nem is olyan régen a T-Mobile profi országúti csapat versenyzője volt. A közelmúltban kirobbant doppingbotrányok következtében Sinkewitz -re is gyanú terelődött, így hosszabb eltiltást kapott a nemzetközi kerékpáros szövetségtől. Az eltiltása 2008 végén lejárt, és a versenyző új motivációkkal vetette magát az edzésmunkába. Szeretné bizonyítani, hogy „tisztán” versenyezve is képes kimagasló eredményekre, és szeretne újra a nemzetközi profi kerékpáros mezőny eredményes tagja lenni. Ehhez pedig saját szavai szerint is kiváló feltételeket kapott a cseh csapattól. 2009-ben tehát Sinkewitz lesz a PSK Whirlpool-AUTHOR első számú versenyzője.

 



 

A csapat február elején Mallorcára utazik több hetes edzőtáborba, és a a szezont február végén spanyol versenyeken kezdik.


Hirdetés