Answer kesztyű

Kakuk András
Kakuk András
2015/06/17
Itt a válasz, de mi a kérdés? 
Hirdetés

A kérdés pedig az, hogy milyen kerékpáros kesztyűt vegyek? Ami azért bonyolult mert sokan nem hordanak, sokan pedig a legolcsóbbat választják.

Na de mit választanak azok akik sokat bringáznak, ezért kényelmes, de strapabíró kesztyűre van szükségük? 

A kerékpárfutárok választása

Az Answer egyszerűre vette a figurát. Csak hosszúújjú és strapabíró kesztyűket gyárt. A tenyér részen nincs zselé, nem is kell. Egyszerűen csak kényelmes és biztos fogást biztosít.

Én is kaptam egy Plaid típusút amit imádok. Mivel a technikai tudás adott, választásomat a kinézet befolyásolta. A mintás Plaid, Tweed és Houndstooth kesztyűk a  részei amihez kinézetben passzoló kormány is jár, csak hogy biztos beengedjenek bringával együtt a golf clubba. :)

Gentleman\'s kollekció Forrás: www.answerproducts.com/collections/gentleman/
Gentleman's kollekció
Kép forrása: www.answerproducts.com/collections/gentleman/

A gyártó ajánlása szerint a sztreccs nylon anyag elég erős ahhoz, hogy eséseket és mosógépi mosásokat kibírjon. Ezt nem tudom, de tény, hogy az anyag kényelmes és rugalmas ahhoz, hogy egyszerűen belebújjunk még mandzsetta és bármi felvételt segítő hurok, ringli nélkül is. 

Állítólag elég szellős még legendás nyári bringázásokhoz is, amivel azért kicsit vitatkoznék. Én ahhoz azért túl melegnek tartom. Ami még nekem hiányzik az az érintőképernyő kompatibilis tapizó ujjvég. Bár ettől nem lesz kevésbé jó egy kerékpáros kesztyű, de a mindennapi felhasználásban kellemetlenségeket okoz a hiánya. 

Csak, hogy valami kevésbé jót is írjak. :)

A tenyér részen esztétikus, vagány a szilikon logosorozat, ami ezen felül biztos tapadást is biztosít. Nem kell félni, hogy az esőben lecsúszik a kezünk a markolatról. Amúgy ez a része időtálló, kellemes tapintású műbőrből készült, így azt megúszod, hogy el kelljen csenned az asszonyka hidratálókrémjét bőrápolás végett. 

Nyárra és endurozáshoz ajánlott kesztyűk

Igazán vékony, szellős, kifejezetten nyárias felsőrésszel és bőr tenyérrel készülő sorozat a Won, illetve az Endurózáshoz ajánlott, most megjelent, de már itthon kapható sorozat pedig az család. Mindkettő a sok szép színes változat mellett teljesen feketében is kapható!  

Hol vehetem meg? 

A kesztyűt a hazai forgalmazótól, a Boneshaker 2006 Bt-től kaptuk tesztelésre.  Az Answer kesztyűket idehaza ezekben a boltokban keresd. 

Vagány és biztos fogás Forrás: Kakuk András- Mozgásvilág
Vagány és biztos fogás
Kép forrása: Kakuk András- Mozgásvilág

 

Hirdetés