AmaTour de Budapest

AmaTour de Budapest

Lollipop Communications
2013/04/10
gyorsulj fel a városban - városi kerékpárverseny 
Hirdetés

dugó, topog, parkol, fizet - suhan, szabad, ingyen, mehet

A KINDMAN bemutatja:
AMATOUR de BUDAPEST

gyorsulj fel a városban - városi kerékpárverseny

 

AMATOUR de BUDAPEST - gyorsulj fel a városban - címmel kerékpárversenyt szervez a KINDMAN Alapítvány amatőr bringások számára Budapest belvárosában a Carl Lutz rakparton 2013. április 20-án. A rendezvényen négy különböző kategóriában 500 és 1000 méteren próbálhatják ki magukat a vállalkozó kedvűek. A gyerekek egyéni "GYEREK" és szülői "VÁLTÓ", a száguldást kedvelők a "SPRINT", míg a városi bringázás rajongói a "KERÓ" kategóriában nevezhetnek. A győzteseket értékes nyereményekkel díjazzuk!

Az AMATOUR de BUDAPEST versenyt a KINDMAN az Európai Bizottság Fenntartható Városi Mobilitás kampánya és a Magyar Kerékpárosklub "Szezonnyitó Rendezvénye" keretében szervezi meg első alkalommal, annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a tudatos városi közlekedésre. A KINDMAN Alapítvány célja ugyanis, hogy az AMATOUR-hoz hasonló rendezvényekkel új és hatékonyabb város-, és emberbarát szokásokat alakítson ki. A figyelemfelkeltő akciók ehhez adnak segítséget és hasznos információkat. A szemléletváltás elkezdődött, a fejlődés rajtunk múlik!

 

"Az autó kétségtelenül a 20.-ik század egyik legnagyobb találmánya, akkor jutunk "A"-ból "B"-be, amikor csak kedvünk tartja. Azonban ezzel sokan vagyunk így, 2050-re kétmilliárddal többen. Bár a városok nőnek, a belvárosnak határai vannak. Dugó van, szmog van, baleset van. Nem férünk el! Nem az autót kell megszüntetni, hanem a városok értékeit visszaállítani, hogy szabadon és veszély nélkül közlekedhessünk gyalog, kerékpárral, busszal vagy éppen autóval, hogy a város az emberé legyen, ahol találkozunk, sétálunk, beszélgetünk, vásárolunk, kávézunk, a gyerekek szabadon játszhatnak, iskolába, zongoraórára, úszni mehetnek délutánonként.”

"Mi a városban zajló folyamatokra szeretnénk rávilágítani: bár az autó sok esetben előnyösebb, mint a kerékpár, pl. hosszú távon, esőben, hegyre fel, de a bringának nincs ellenfele a városban, mert nincs parkolás, nincs fizetés, nincs dugó, nincs benzin, csak haladás, élmény és szabadság” - mondta Mezős Balázs a program szervezője.

 

A rendezvény időpontja: 2013. április 20., 10:00-16:00 óra között, az utolsó budapesti Critical Mass kerékpáros felvonulás előtt.
A rendezvény helyszíne: Carl Lutz rakpart (pesti alsó rakpart,Jászai Mari tér)

Az AMATOUR de BUDAPEST versenyen bárki indulhat, aki 2013. április 19-ig jelentkezik a honlapon és vállalja, hogy a helyszínen megfizeti az 1000 forintos regisztrációs díjat.

Hirdetés