Menü

2009.08.20.     Hozzászólás 0

bikefun

A Mátra Maraton pályán 2010-es gépekkel - Teszthétvége

Magyarország legkeményebb terepein kijelölt hegyikerékpáros maratonjának, valamint a Merida 2010-es XC/Maraton össztelós gépének tesztelését sikerült összekötni az elmúlt héten, a Kétkerék Vendégház jóvoltából Mátraszentlászlón.


Az ország szinte valamennyi pontjáról érkeztek érdeklődők, a versenyzőktől kezdve műkedvelő bringásokig. A húszfős társaságban kiderült, mennyire különböző célokkal indul valaki egy maratonon.

A mátraszentlászlói Kétkerék Vendégház már másodszor adott otthont teszttábornak, tavaly ősszel a hazai szaksajtó munkatársai próbálhatták ki először a Merida újdonságokat. Ezúttal a sportolóké volt az elsőbbség, és a közelgő erőpróbára való tekintettel a Gepida Mátra Maraton köves nyomvonalához leginkább passzoló 2010-es Ninety Six kerékpárokat hozta el a hazai forgalmazó (az ősztől induló tesztprogramban már a legtöbb modell elérhető lesz).

Többen is voltak a társaságban, akik eddig jobbára csak merevfarúval nyomták az ipart, és durva élményt jelentett az egyik legjobb célgéppel (elöl hátul 100mm zárható rugóút) száguldozni a köves ösvényeken. Olyan lelkes tesztelő is akadt, aki már egyenesen kereste a nagyobb úthibákat bringázás közben és folyamatosan próbált alkudni a fullyra…

Maga a Mátra a szokásos, gyönyörű, de embert próbáló arcát mutatta. Kövekből nem lett kevesebb (különösen igaz ez a hosszú távra), a gumiválasztásnál jól gondolja meg mindenki, mi a célja, és érdemes-e kockáztatni ennek érdekében (én biztosan erősített oldalfalú UST-vel megyek majd a nagyobb súly ellenére, két defekt és a centis szakadás a 2,25-ös „sima” Racing Ralph oldalán megerősített ebben… – a szerk.).

A maratonon kívül egyébként bejártuk a Mátra egyéb arra érdemes tájait, két-három különböző csoportban, hogy mindenki megtalálja a kihívást. A debreceni különítménnyel különösen élveztük a „Gabi halála” lejtőt, ami a Téli Mátra teljesítménytúráról lehet még ismerős, csak éppen felfelé a hatalmas kövek és gyökerek között. Érdekes opció lenne versenyen a Kékesről lefelé:)

Tehettük mindezt egy abszolút bringásbarát környezetben, ahol a maga a vendéglátó is túrákat vezetett, rendelkezésre állt a kerékpármosó, a Squeezy frissítők, és a kifogyhatatlan kétkerekű sztorik.

A CSAPAT:

Balázsi Péter Szokolya
Bencz Zoltán Gyál
Bódán Zsófia Ózd
Cseke Csaba Budapest
Enyedi Balázs Hódmezővásárhely
Gyallai János Gyöngyös
Kovács Balázs Budakalász
Kovács Tamás Budapest
Kovács Valéria Budapest
Laborc Dániel Debrecen
Mácsik Áron Budapest
Pap Henrik Ózd
Pántya Zsolt Debrecen
Pántya-Vida Zsuzsanna Debrecen
Pátkay Balázs Szokolya
Porcsin Levente Debrecen
Radnai József Pomáz
Takács Tamás Budapest
Vereczkei Péter Érd

 

Móczár Zsolt  www.ketkerekvendeghaz.hu

 
Olvass többet a témáról: Merida Teszttábor